Hon lämnar Sverige för sin nya kärlek

Jessica Almenäs: ”Tony är väldigt kärleksfull”

1 av 3 | Foto: Patrik Österberg
NYTÄNDNING Jessica var en riktig hästtjej i tonåren. Nu har hon fått nytändning igen tack vare sin Tony. Här är dom på strandpromenad i Sandefjord, Norge, med en av hästgården Skogans många hästar.
RELATIONER

SANDEFJORD, NORGE

Ny man och nytt hemland.

TV4-profilen Jessica Almenäs är upp över öronen förälskad i norske stjärnryttaren Tony André Hansen.

Nu ska hon kärlekspendla till Norge.

Hon syns i fyrans nygamla sportsatsning ”Tipslördag” varje lördag eftermiddag som programledare. Men nu kommer Jessica Almenäs, 31, att få långt till jobbet.

För hon är kär.

Så kär att hon har sålt sin lägenhet i Stockholm och flyttar till Norge för att bli sambo med norrmannen Tony André Hansen, 28.

– Vi har så roligt tillsammans. Tony är väldigt kärleksfull och omtänksam, berättar Jessica när Söndag träffar paret i den pittoreska kuststaden Sandefjord söder om Oslo.

Hennes nya pojkvän är en av Europas bästa hoppryttare och anställd som försteryttare på norske finansmannen Kjell Christian Ulrichsens gigantiska ridanläggning Skogan i Sandefjord. Tony och Jessica bor i en röd stuga på hästgodset.

Somnade på hästryggen

Det lätt att förstå varför paret trivs här. Gården ligger fantastiskt vackert med en hänförande utsikt mot Oslofjorden.

Jessicas lille son, Jack, snart två år, som hon har tillsammans med exsambon och tv-kollegan Johan Edlund, trivs också bland alla hästar. Tony berättar med inlevelse hur Jack brukar rida på stallets shetlandsponny när han är på besök.

– Jack slappnar verkligen av när han rider. Förra gången somnade han på hästryggen så att jag fick fånga honom!

– Tony har supertalang som pappa, bekräftar Jessica.

Han är inte bara talangfull i föräldrarollen, utan också en världsstjärna inom hästsport. På torsdag börjar Världscupfinalen i hästhoppning i Las Vegas. Tony kvalificerade sig sensationellt i Scandinavium tidigare i år. Jessica var konferencier och nära att spricka av nervositet. När Tony blev fyra på stjärnhästen Camiro och knep en finalplats framför näsan på svenska ryttargiganter som Malin Baryard och Rolf-Göran Bengtsson, kunde Jessica inte hålla sig. Jublande hoppade hon upp och ner av glädje.

– Jag skrek till Tonys hästskötare: ”Vi ska till Las Vegas!”. Det ska verkligen bli kul.

”Tråkigt när det tar slut”

Det är ett stort gäng av släktingar, hästägare och sponsorer som åker till kasinoparadiset i USA. Lille Jack får dock stanna hemma hos pappa Johan Edlund i Stockholm den här gången.

Jessica och Johan separerade i somras efter tre år tillsammans.

– Det är klart det känns tråkigt när det tar slut. Men så är livet ibland, det vet alla, sa Jessica då till Aftonbladet.

Två månader innan dess träffade Aftonbladet Söndag henne och ställde då frågan hur hon och Johan fick vardagen att gå ihop.

– Det är ett attans pusslande. Jag och Johan sätter oss på söndagskvällarna och gör ett schema om vem som ska ta hand om Jack när den andre jobbar, svarade hon.

Hon förstod också varför många småbarnsföräldrar separerar:

– Det sliter på relationen att ha små barn. Men har man skaffat barn ihop, får man kämpa lite och inte bara ge upp.

Det var i juni 2006. Två månader senare, i augusti, tillkännagavs att hon och Johan skulle flytta isär.

Nu blir hon alltså sambo igen och har redan fått lite norskt ”sjung” i uttalet.

Bröllop och barn

Jessica och exsambon Johan har delad vårdnad om Jack. Det innebär att lillkillen ska bo varannan vecka hos Johan i Stockholm och varannan hos Jessica och Tony i Sandefjord.

Vad tycker Johan om att du tar med dig Jack till Norge?

– Vi sliter lite åt olika håll. Det är klart att han helst vill att vi bor kvar i Stockholm. Men man måste gå vidare i livet?

Har du och Tony pratat bröllop och barn?

– Hmm? (skratt)! Vi börjar med att få ordning på livet genom att bo ihop. Sedan får vi se.

Blir det norsk tv-karriär framöver?

– Mitt liv har väl inte blivit som jag planerat, så jag kan inte säga vad jag gör om fem år! Men jag jobbar nog med tv. Om det är i Norge eller Sverige, vet jag inte.

Bor i Stockholm – och i Norge

Elitspelare i basket och tvåa i Fröken Sverige

Läs också:

Jörgen Cardell ([email protected]), Erika Scott