Supermodellen: ”Jag är manodepressiv”

Efter drog- och alkoholproblem brottas hon nu med psykiska besvär

RELATIONER

Brittiska toppmodellen Sophie Anderton har diagnosticerats som manodepressiv. Nu måste hon medicinera för att kontrollera sina svåra humörsvängningar – som hela Storbritannien kunde ta del av när hon var med i en dokusåpa.

Foto: AP
Sophie Anderton.

Den 29-åriga modellen har under de senaste åren deltagit i ett antal dokusåpor där tv-tittarna kunnat betrakta hennes minst hetsiga humör. När hon i somras medverkade i serien "Love Island", som visades i Storbritannien, fick hon sådana utbrott att hennes läkare tvingades ingripa.

Men utbrotten var inte utslag av vanliga ilska – nu har Anderton alltså diagnosticerats som manodepressiv, och är tvungen att medicinera för att kunna kontrollera sina humörsvängningar, skriver Daily Mail.

Anderton har även gjort sig känd för sina våldsamma gräl med sin pojkvän, Chelseas före detta målvakt Mark Bonich, som vid ett tillfälle gick så långt att hon fick hon åka till akuten med blåmärken.

Tidigare har hon också brottats med såväl drog- som alkoholproblem. Hon missbrukade bland annat kokain i tio års tid, vilket hon själv tror har sin grund i att hon redan vid två års ålder fick morfin efter en bilolycka.

Anna Swantesson