Scarlett Johansson skäller ut magra kollegor

”Att vara supersmal är inte alls sexigt”

RELATIONER

Skådepelerskan Scarlett Johansson tror att filmindustrin i Hollywood gör att fler kvinnor får ätstörningar. Dessutom säger hon att hon själv tycker att det magra idealet är fult och farligt.

Foto: AP
Scarlett Johansson innan visningen av The Black Dahlia på Venedigs filmfestival i augusti.

Skådespelerskan Scarlett Johansson har gjort samma sak som Kate Winslet tidigare gjort – hon har öppet vänt sig mot kraven som ställs på att skådespelerskor ska vara tunna som stickor.

– Jag tycker inte att det är snyggt och jag vill inte se ut så. Amerikanska befolkningen har blivit besatt av olika bantningsmetoder, säger hon till Sky News.

Vill hålla en låg profil

Scarlett Johansson är inom kort aktuell i nya Brian de Palma-filmen ”The Black Dahlia”, där även hennes pojkvän Josh Hartnett har en stor roll. Men trots att hon ständigt befinner sig i rampljuset så försöker hon hålla en låg medial profil.

– Jag står inte ut med den där sortens artiklar där människor lämnar ut hela sin livshistoria. Efter ett tag så känns det som om man känner personen i fråga bättre än ens riktiga vänner och det tycker jag är konstigt. Då tycker jag att det är bättre om man inte vet någonting alls, säger hon till InStyle Magazine.

”Glad att jag är kurvig”

Den 21-åriga stjärnan avslöjar även att hon ofta känner sig osäker på sin framtida karriär, trots att hon i själva verket ligger överst på flera regissörers önskelistor.

– Om jag blir nervös över att vara på höjden av min karriär? Ja, det blir jag. När jag avslutat inspelningen av en ny film så känner jag alltid att det är min sista film.

Vad gäller sitt utseende har hon dock betydligt bättre självförtroende.

– Jag har kurvor och kommer aldrig att bli tunn men jag är glad över att min kropp ser ut som den gör, säger hon till NBC.

Läs mer:

Anna Swantesson

ARTIKELN HANDLAR OM