”Hyacinter ger snabb julstämning”

Mimmi Wernlund sprider sin kärlek till julen i sin blogg

RELATIONER

Mimmi Wernlund, 31, älskar julen. Varje dag fram till julafton kommer hon att sprida sin kärlek här på aftonbladet.se – via sin julblogg.

Foto: Privat
Mimmi Wernlund, julälskare.

Vad är det som är så härligt med julen?

– Egentligen gillar jag tiden fram till jul bäst. Det är alla glöggfester, att samla vänner, att köpa julklappar, alltihop – december är en väldigt mysig tid tycker jag. Efter jul tröttnar jag däremot rätt snabbt, och städar undan sakerna.

Men känner du inte av samma julstress som verkar drabba alla andra?

– Nej, i stort sett aldrig. Visst är det jobbigt att jaga runt efter julklappar när man inte vet vad man ska ha, men det är sällan det händer.

Hur strikt är du med ditt julfirande? Hur traditionellt är det?

– Det är faktiskt inte så väldigt noga, det är inte så att vi firar på precis samma sätt varje år. Men ett år var jag utomlands, på en solresa, och det var inte min grej. Då fick man ju ingen julkänsla alls. Men en resa till fjällen skulle säkert funka.

Bland Mimmi Wernlunds vänner är hennes varma känslor för julen väl kända. Förra året gifte hon sig en vecka före jul – och möhippan gick helt i jultema.

– Jaa, hela dagen var det jul! Men det kan aldrig bli för mycket, det var bara roligt.

På söndag är det första advent. Vilket är ditt bästa tips snabb julstämning?

– Då skulle jag nog säga hyacinter. Som en kollega sa, de doftar så gott att man inte ens behöver städa, haha! Dofter är viktiga så lite glögg är också bra.

Anna Andersson