Tre kvinnor tävlar om ”årets chef”

Foto: Björn Elgstrand, Jenny Hammar, Ulla Montan
Carin Götblad, Lena Rökaas och Ursula Tengelin – av dem bli den 14 mars utsedd till Årets chef.
RELATIONER

Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm, Lena Rökaas, stationschef på Arlanda och Ursula Tengelin, generalsekreterare för Cancerfonden.

En av dessa kvinnor kommer i mitten av mars att utses till Årets chef.

Carin Götblad har som länspolismästare i Stockholm inrättat fler poliskontor närmare där människor bor och rör sig, hon har vänt ekonomiskt underskott till överskott och 2005 inledningstalade hon på Pride-festivalen.

Lena Rökaas har som chef för SAS markpersonal på Arlanda lyckats hålla ihop verksamheten med 1400 anställda, trots tuffa neddragningar.

Ursula Tengelin leder Cancerfonden, som bara under år 2005 samlade in 340 miljoner kronor till livsviktig forskning. Dessutom har Cancerfonden i dag mycket låga administrationskostnader, vilket betyder än mer pengar till forskningen.

”Vill lyfta fram goda exempel”

Det är dessa tre kvinnor som är nominerade till Årets chef 2007, och vinnaren kommer att utses på Kompetensgalan den 14 mars.

Bakom priset står tidningen Chef och tanken med priset, som delas ut för femte året i rad, är att ”lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges chefer och sprida deras budskap om det goda ledarskapet”.

Anna Andersson