”Jag skulle aldrig besöka en bantningsspecialist!”

Kate Winslet hotar att stämma tidning

RELATIONER

– Jag vill inte att någon ska tro att jag någonsin skulle besöka en bantningsspecialist, att jag skulle gå på en sådan sak, rasar Kate Winslet.

Men det är just vad en brittisk tidning har påstått. Skådespelerskan hotar nu att stämma tidningen.

Foto: AP
Kate Winslet har flera gånger kritiserat de hårda kraven på hur kvinnor ”bör” se ut.

Kate Winslet är känd för att kämpa emot Hollywoods hårda krav på hur en kvinna ”bör” se ut. Hon har bland annat sagt ifrån när tidningen GQ retuscherade en omslagsbild av henne, och gav henne längre ben.

Hon har aldrig har modemagasin hemma, för att skydda sin 6-åriga dotter mot de orealistiska ideal som tidningarna visar upp.

Hon har också berättat om hur nervös hon var för visa sig naken i den aktuella filmen ”Little children” – men hur stolt hon sedan blev över sin normala kropp, med hudbristningar och allt. Den rollen är hon för övrigt oscarsnominerad för.

Tar rollen som förebild på allvar

Det är därför hon reagerade mycket häftigt när det brittiska magasinet Grazia i förra veckan skrev att hon hade besökt ”Chinese Healing Institute” i Santa Monica, bland annat för att få hjälp med att gå ned i vikt.

– Jag vet att jag är en förebild för många unga kvinnor, och det är en roll jag tar på största allvar. Jag vill inte att någon ska tro att jag är sån hycklare att jag skulle besöka en bantningsspecialist. Det är ju löjligt!, sade en arg Winslet till journalister på röda mattan inför BAFTA-galan i måndags.

Nu har skådespelerskans advokater i London börjat förbereda en stämning mot tidningen.

– Kate är arg och upprörd eftersom det här är en fråga hon känner väldigt starkt för. Hon kommer därför att vidta juridiska åtgärder. Hon vill att hennes budskap når ut, säger Winslets taleskvinna Sara Keene till People Magazine.

Läs också

Anna Andersson