Äkta päls inne igen

Inte längre trendigt att bry sig om djuren i modevärlden

Foto: ap
djuriskt mode. Det är inte längre inne att bära fuskpäls för att djuren ska slipa lida. Kläder från skaparna Clements Ribiero, Arkadius och Temperley under Londons modevecka.
RELATIONER

Djuraktivister och djurälskare kommer inte att bli glada över den senaste utvecklingen i modevärlden. När höstkollektionerna visas upp i New York och London är budskapet tydligt – päls är inne.

För några år sedan hade det varit otänkbart. Då gick kända modeller och modeskapare ut med att de hellre gick nakna än lät djur lida för trendernas skull. Nu har trenden svängt och ingen tycks minnas vad de bedyrade för några år sedan. När höst- och vintermodet nu visas är det minkjackor, pälshattar och lammskinn som gäller. Klädskaparna bryr sig inte heller om att vissa arter är utrotningshotade utan använder till exempel sobelskinn skriver Dagbladet.

Under modeveckan i New York gick pälsdemonstranter till motattack. Före Bill Blass visning, som innehöll mycket äkta päls, la sig demonstranterna nerstänkta med rödfärg, på trappan där alla gäster var tvungna att passera.

Läs mer:

Lotta Zachrisson