Ett ögonblick Åsa Mattsson, feministisk krönikör...

?som har premiär för sin tv-show Pink Freud på aftonbladet.se i dag

RELATIONER
Åsa Mattson, alias Pink Freud, analyserar män med makt i sin rosa terapisoffa.

Vad händer i ditt tv-program?

– Jag kliver in i rollen som Pink Freud, en psykolog med inriktning på relationer och sexuella problem. I varje program bjuder hon in en känd offentlig person som har ett dilemma, som får tala ut i hennes rosa terapisoffa.

Vem är Pink Freud?

– Hon är en medelålders kvinna som är väldigt verbal och styrs av sitt huvud. Kändisfixerad, blir ofta förtjust i de hon möter i programmet. Men hon har också en vass sida, som kan dyka upp ibland. Hon är lik mig men ändå inte. Tänk Grynet, fast många år senare.

Hur gick det för den första besökaren, Bert Karlsson?

– Bert tyckte det var toppen att ligga i Pink Freuds soffa. Han sken upp som en sol från Skara. Pink Freud lyckades till och med bota honom från hans fobi för mandelmassa i semlorna.

Vilka gäster kan vi vänta oss framöver?

– Pink Freud vänder sig framför allt till mäktiga män som tillhör eliten. Det kan vara allt från idrottsledare och direktörer till höga politiker. Men självklart kan det dyka upp kvinnor också. Tanken är att de ska ha ett offentligt dilemma, de kanske lider av sin image, och får chansen att tas om hand av Pink Freud. Men det blir inte några avslöjanden, utan det kommer vara exhibitionistiska personer som är redo att bli psykologiserade inför aftonbladet.se´s tittare.

Några drömgäster?

– Jag tror Svennis skulle trivas utmärkt i soffan. Och Göran Persson naturligtvis.

Pink Freud kommer att analysera nya gäster på sina soffa med jämna mellanrum. Håll utkik på aftonbladet.se.

Det betyder Pink Freud

Åsa Mattsson förklarar namnet:

Sigmund Freud

Jenny Lindblom

ARTIKELN HANDLAR OM