Hallå där...

RELATIONER

... bloggare och nu aftonbladet.se:s krönikör Lisa Magnusson som i fredags hamnade på Alex Schulmans innelista som nummer sju. Han skrev bland annat: "Bloggare och krönikör som kommer att gå långt, tro mig nu."

Vad säger du om det?

– Jag är sjukt smickrad förstås, jag har följt Schulman sedan han var på stureplan.se och gillar verkligen honom. Tills nästa vecka hoppas jag ha klättrat ytterligare några steg.

Vad handlar din blogg om?

– Oj, vad skall man svara på det... Den handlar om lite allt möjligt, saker jag tänker på. Det låter skittråkigt, men det är det inte. Jag är bra på att skriva och på att hitta intressanta ämnen och vinklar. Problemet är mest att jag inte har tillräckligt med tid.

Vad är skillnaden mellan att skriva en blogg och en krönika?

– I ett blogginlägg kan man ju bre ut sig hur mycket man vill, det är en oerhört fri form av skrivande.

När jag skriver krönikor blir det spetsigare, och så undviker jag gärna färdiga tankegångar, jag vill att folk skall få fundera lite själva. Jag gillar inte när det är tillrättalagt och fint, det är så tråkigt.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Körkort. Jag är 26 år och kan inte köra bil, är inte det tragiskt? Jag har börjat drömma mardrömmar om det till och med. Och så skulle det vara väldigt trevligt om Aftonbladet anställde mig som krönikör!

FAKTA

Läs Lisas blogg och krönikor