”Mitt liv är inte som Sex and the city”

Stjärnan från succéserien vill gärna vara lite hemlig

1 av 3 | Foto: AP
Inte som Charlotte Privat försöker Kristin Davis undvika att se ut som sin karaktär Charlotte York i Sex and the city. Hästsvans och rosa kläder går bort.
RELATIONER

Sval, vacker och välskräddad.

Så är vi vana att se Charlotte York i Sex and the city.

Men vem är kvinnan bakom karaktären? Möt skådespelaren Kristin Davis, 42.

I sommar är det dags – tv-succén Sex and the city hamnar på vita duken.

Massor av bilder från inspelningen har redan läckt ut och förhandsspekulationerna är i full gång: kommer Carrie och Mr Big äntligen att få varandra? Kommer Samantha att stadga sig? Kommer Charlotte att få barn?

När Kristin Davis, som spelar Charlotte, pressas på svar i en intervju med Sunday Times, ler hon bara. Hon får inget säga – och gör det inte heller.

Hon medger dock att såväl hon själv som hennes medspelare känner sig pressade av uppmärksamheten kring filmen.

– Det skrämmer mig faktiskt. Jag vet att folk saknar tv-serien, men vi hade aldrig räknat med en sådan här uppståndelse, säger hon.

Svårt hitta roller

Sedan Sex and the city lämnade tv-rutan har Kristin Davis medverkat i ett mindre antal filmer, bland annat The shaggy dog med Tim Allen och Deck the halls med Danny DeVito och Matthew Broderick.

Hon är främst känd som komediskådespelare, säger hon, och komedier är en bristvara – i alla fall sådana som har kvinnor i de bärande rollerna. I stället är det biroller som någons fru eller flickvän som gäller. Att ta sig in i dramaproduktionerna är också svårt, eftersom det innebär att konkurrera med skådespelare som Halle Berry, Nicole Kidman och Angelina Jolie.

– Vill du fortsätta jobba kan du bara välja utifrån de erbjudanden du får, säger Kristin Davis till Sunday Times.

Förtegen om privatlivet

Sex and the city avhandlar kärlek, vänskap – och mode. Kristin Davis berättar att hon hade svårt för Charlottes sexiga sekreterarstil med tajta, välskräddade dräkter till en början, men vid det här laget har hon vant sig. Privat försöker hon undvika att klä sig på ett sätt som påminner alltför mycket om Charlotte: inga hästsvansar, inget rosa.

Det är också det enda hon berättar om sin relation till den karaktär hon levt med ända sedan 1998. Hon vill inte säga något om vare sig hur hon liknar eller skiljer sig från den väna Charlotte, utan föredrar att behålla sitt privatliv för sig själv. Framför allt när det kommer till kärleksförhållanden.

– Till skillnad från Charlotte sitter jag inte och sippar drinkar med fantastiska män iklädd fantastiska fodral. Jag säger inte att jag inte dejtar, men mitt liv är inte som Sex and the city. Och om det vore det – hur sorgligt skulle inte det vara? säger hon till Sunday Times.

Frågan är hur många som håller med.

ARTIKELN HANDLAR OM