Världens hetaste arvtagerskor

1 av 4 | Foto: AP
ARBETAR 13 TIMMAR OM DAGEN. Ivanka Trump vill inte bli jämförd med Paris Hilton.
RELATIONER

De ärver inte bara sina familjers ofattbara förmögenheter.

Nu när intresset för Paris Hilton dalar, kan de också ärva hennes titel som hetaste arvtagerskan i världen.

Ivanka Trump, 26

Familjeföretaget: Pappa Donald har blivit miljardär på fastigheter, men också på att låna ut sitt namn till diverse lyxprodukter.

Pengarna: Enligt Donald Trump själv uppgår hans förmögenhet till 18 miljarder kr.

Lyxlivet: Växte upp i en 50-rummare på Manhattan. Familjen kopplade gärna av på något av sina lantställen, som ”stugan” med 118 rum i Palm Springs.

Ryktet: Högutbildad och ambitiös, arbetar bland annat med byggprojekt i Dubai för Trump-organisationen. Vill inte bli jämförd med Paris Hilton: ”Jag arbetar 13 timmar om dagen för mina pengar. Jag köpte min lägenhet av pappa, men var tvungen att ta banklån. Det stod tidigt klart för mig att jag inte skulle få något gratis.”

Delphine Arnault, 35

Familjeföretaget: Pappa styr LVMH, koncernen bakom Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Donna Karan, Fendi... Bara för att nämna några.

Pengarna: Delphine är en av världens rikaste kvinnor, värd ca 27 miljarder kr.

Lyxlivet: Gifte sig 2006 med arvingen till en italiensk vintillverkare. John Galliano, som ingår i LVMH-stallet, specialdesignade brudklänningen. Samlar konst, särskilt förtjust i dadaism.

Ryktet: Stenhård businesskvinna. Sitter i styrelsen för LVMH och äger 27,5 procent av aktierna. Kallas ”Vargen i cashmere-kläder”.

Casey Johnson, 29

Familjeföretaget: Johnson & Johnson, som säljer babyprodukter, linsvätskor, tandtråd och mycket annat i 175 länder.

Pengarna: Familjens förmögenhet sägs vara drygt 12 miljarder kr.

Lyxlivet: Har bland annat 400 handväskor, och hela rum för sina kläder och skor.

Ryktet: Umgås i samma kretsar som Lindsay, Paris och Nicole, och har rykte om sig att vara en bitch. Två som lär ha drabbats av hennes vrede är exet John Dee, och 30 år äldre fastern Libet Johnson. Casey fick nämligen, genom en skvallerspalt, reda på att de två inlett ett förhållande bakom hennes rygg.

Charlotte Casiraghi, 21

Familjeföretaget: Monacos monarki. Dotter till prinsessan Caroline. Utan officiell titel, men har fjärde plats i kön till furstendömets tron.

Pengarna: Omätliga.

Lyxlivet: När hon fyllde fem fick hon en egen ö, belägen utanför Sardinien och värderad till 54 miljoner kr, i present. 18-årsdagen firades med en ”fyrverkeri- och champagne-gala”. Karl Lagerfeld, som specialdesignade hennes klänning för kvällen, var en av gästerna.

Ryktet: Har utsetts till en av världens bäst klädda kvinnor, och syns ofta på modevisningar. Håller ändå en relativt låg profil, och bor mestadels i London.

FAKTA

Psst, vi är på väg upp!

Dylan Lauren, 34, arvtagare till Ralph Laurens modeimperium. Driver en kedja lyxiga godisbutiker.

Allegra Versace, 21, kallades ”lilla prinsessan” av sin morbror Gianni Versace. När han mördades ärvde hon 4 miljarder.

Undersköna Amanda Hearst, 24, är en av arvtagerskorna till Randolph Hearsts medieföretag som omsätter 30 miljarder per år.

23-åriga Anna Anisimova, dotter till en rysk miljardär, bor i en Manhattan-lägenhet värd 60 miljoner kr, men hyrde ändå ett hus över sommaren för 3,3 miljoner.