Julia säger nej till att ha deodorant

– stjärnan använder bara vatten och tvål

RELATIONER
Foto: AP
Tvål och vatten är Julias recept för att inte lukta skunk.

Att Julia Roberts, 40, väljer den gröna vägen är ingen hemlighet. Hon har ofta talat om att -gillar att ge sina barn biodynamisk mat och att hon är noga med att kompostera. Men riktigt hur eko-vänlig Julia är blev en överraskning till och med för Oprah Winfrey, när stjärnan besökte hennes show i april. Julia var där för att marknadsföra väninnan Sophie Ulianos bok ”Gorgeously green”, men när samtalet kom in på ekologiska deodoranter chockade Julia genom att erkänna att hon faktiskt aldrig använder deo.

– Det är egentligen ingenting som jag vill dela med en massa människor, men det har aldrig riktigt varit min grej, berättade hon.

För att hålla svettlukten borta förlitar hon sig i stället på det klassiska knepet att fräscha upp sig med tvål och vatten någon gång mitt på dagen.

Hårchocken

Det är inte första gången som Julias armhålor skapar rubriker. När hon 1999 dök upp på premiären av ”Notting hill” i London, skapade hon ett medialt ramaskri genom att blotta en hårig armhåla i en ärmlös röd klänning. Själv förstod Julia inte alls uppståndelsen.

– Man skulle kunna tro att jag hade en chinchilla därunder, genom sättet som världen reagerade på, kommenterade hon.