’’Jag är för smart för att spela dum’’

Konstnär, programledare och författare – Carolina Gynning har tusen järn i elden.

1 av 6
Alla vill ha en bit av Carolina Gynning den här våren.
RELATIONER

Bitarna har fallit på plats för Carolina Gynning.

Succékarriär, ny sund livsstil, och kärleksglöd.

- Jag är hur lycklig och kär som helst just nu, säger hon.

För fyra år sedan var hon platinablonda ”Big brother”-Lina med hela svenska folket. Hon vek ut sig i Slitz, skandalfestade på Ibiza, bantade och bråkade med dåvarande pojkvännen Olivier de Paris. Mycket har hänt sedan dess för Carolina Gynning. Idag rasslar tv-erbjudandena in. Hon har frontat storprogram som ”Förkväll”, ”Idol 2007”, ”I huvudet på Gynning” och aktuella ”Hitmakers”. Hon har spelat in en singel ”Allt jag tar på blir till guld”, och är modell för Abecitas badmode. Dessutom, har hon använt långa nätter till att måla tavlor hemma i lägenheten i Vasastan. I augusti ställer hon ut sina konstverk på favoritön Ibiza och i höst är hon programledare för TV4:s satsning ’’Dancing on ice’’.

Svårbokad

Alla vill ha en bit av Carolina Gynning, och att boka in en intervju med henne är inte helt enkelt. Ungefär lika knepigt som att få tag på prinsessan Madeleine. Men, efter många turer, via hennes agent, hittar hon ett hål i schemat.

När vi hälsar på hos Carolina är hon på strålande humör. Hon har en lätt sommarklänning, det ljusbruna håret är lockat och hon far omkring i lägenheten. Hon visar tavlorna som ska med till utställningen och drar på housemusik på stereon. Maxvolym.

”Put your hands up high, move side to side, life feels so good tonight.”

Fönstren skallrar av basen. Carolina hoppar i takt.

– Jag älskar den här låten! Den är så jävla skön, ropar hon.

Ny kärlek

Kan man ana vårkänslor? Jomenvisst. Även om hon hittills har varit väldigt hemlighetsfull med den nya mannen i sitt liv, syns det långa vägar. Första bilderna på Carolina och chefredaktören Fredrik Zanderholm publicerades i oktober förra året. Till magasinet Plaza sa hon då:

– Den här killen som jag träffat nu respekterar mig, så har det inte varit tidigare i mitt liv. (...) Jag är så kär att jag skulle kunna gifta mig i morgon.

Lever snabbt!

Det var alltså i oktober. Sedan har det varit locket på vad gäller detaljer om förhållandet.

Hur kär är du i dag?

– Haha, jag är hur lycklig och kär som helst i dag. Jag är i ett förhållande som gör mig lycklig.

Stort leende. Uppenbarligen är det här förhållandet något annorlunda.

– Jag lever snabbt. Jag vill att det ska hända saker hela tiden. Och om ett förhållande ska funka, måste min pojkvän vara likadan.

Hon fortsätter:

– Jag har ju många sidor. Så jag har haft pojkvänner som sagt: jaha, vem är du i dag då? Och jag bara: I don’t know? (Stort garv). Jag tror att de tycker att det är härligt.

Många sidor. Utan tvekan. Programledare, konstnär, författare (boken Ego girl kom ut 2005), sångerska, fotomodell. Var i hela friden har hon fått sin drivkraft?

– Om jag ger mig fan på något så vet jag att jag kommer att lyckas. Det är jag helt övertygad om. Jag blir superfokuserad. Och det funkar. Jag har ju inte ens utbildning, haha!

Hemmasydd livsfilosofi

Carolinas skratt är väldigt speciellt. Smittande. Hon skrattar högt och ofta. Vi pratar om att hennes hemmasydda livsfilosofi, om att allt är möjligt bara man tror på det, är likt budskapet i boken ”The Secret”.

– Det är precis så jag lever. Precis så.

Baksidan av myntet är att hon aldrig blir helt nöjd. Aldrig någonsin. Så fort hon har nått ett mål, är det dags att sätta upp högre. Nu när hon har erövrat Sverige, är världen näst på tur. Med start på Ibiza. Och under inspelningen av programmet ”I huvudet på Gynning” tillbringade hon mycket tid i Los Angeles. Hon gillar stan och mentaliteten.

– Jag skulle kunna tänka mig att bo och jobba där.

Rädd för att bli fet

Problemet med USA är min dialekt. Jag blir ”Inga from Sweden” på engelska. Och jag vet inte om jag har lust med det. Jag känner mig för smart för att spela dum, liksom.

En annan viktig del i Carolinas nya lyckade förpackning är att hon börjat ta hand om sig själv. Hon äter regelbundet och tränar sex gånger i veckan. Varav tre med personlig tränare. Tidigare hade hon varit livrädd att det skulle göra henne fet.

– Innan åt jag aldrig frukost. Så kom jag hem och vräkte i mig på kvällen i stället. Och tänkte, oj, jag var så duktig som bantade hela dagen. Nu gör jag tvärtom och äter tidigt som fan.

På gymmet blir det spinning, löpning, och mycket styrketräning.

– Jag var för smal tidigare. Det var inte snyggt. Jag jobbade för mycket och rasade i vikt. Nu kör jag styrka, jag vill ha lite röv. Jag tycker att det är sexigt.

Är du utseendefixerad?

– Gud, ja. Jag är sjukt utseendefixerad! Sjukligt! Totally obessed, haha! Usch det är en last alltså. Samtidigt, innan var jag osund, nu är jag väldens mest sunda person. Det är väl ganska klassiskt egentligen? Att man går från att vara en katastrof till att bli sundheten själv?

Även de vilda festerna har fått backa. Carolina fyller 30 i år, och menar att festorgierna på Ibiza inte alls är intressanta längre. Förra sommaren skrev hon en krönika i Punkt SE och beskrev hur drogerna flödade i hennes gamla ”Ibiza-family”, hur folk målade på väggarna och gick bananas.

– Jag ska ju till Ibiza snart igen. Men då handlar det om konsten. Jag åker dit med mamma, säger Carolina och ler.

FAKTA

Målar kvinnor med nakna överkroppar

Namn: Carolina Gynning

Ålder: 30.

Familj: Pojkvännen Fredrik Zanderholm.

Bor: Lägenhet i Vasastan, Stockholm.

Aktuell: Kommande konstutställning på Ibiza. Programledare för TV4:s kommande program ’’Dancing on ice’’.

Andra meriter: ”I huvudet på Gynning”, ”Idol 2007”, ”Förkväll”. Fick Aftonbladets pris för Årets kvinnliga tv-personlighet. Boken Ego girl. Singeln ”Allt jag tar på blir till guld”.