"Äntligen kunde jag klä mig som kvinna"

1 av 4 | Foto: Disney
I "Dirty sexy money" spelar Candis mot bland andra William Baldwin.
RELATIONER

Candis Cayne, 37, skriver just nu tv-historia. Med sin roll i succéserien ”Dirty sexy money” är hon den första trans­sexuella skådespelerskan som spelar transsexuell – på bästa sändningstid. Aftonbladet fick en exklusiv intervju med stjärnan.

Född som flicka – fast i en pojkes kropp. Redan som sexåring kände skåde­spelerskan Candis Cayne att det var något som inte stämde.

För drygt tio år sedan inledde hon sin kroppsliga förvandling genom att äta kvinnliga könshormoner och sedan operera sig.

– När jag äntligen kunde klä mig som kvinna på riktigt var det som ett tungt ok lyftes från mina axlar. Jag gjorde det i samband med en resa till Zürich. Jag kände att det var den perfekta tidpunkten att starta mitt nya liv och kasta ut allt gammalt ur garderoben, berättar hon för Sofis mode.

Med en bakgrund på New Yorks klubbscen och som en av USA:s mest populära transsexuella artister, fick Candis Cayne sitt stora genombrott i syndiga tv-såpan ”Dirty sexy money”, som just nu visas i Kanal 5.

Där spelar hon Carmelita, transsexuell älskarinna ­till New York-advokaten ­Patrick Darling (William Baldwin).

Självklart stolt och glad över rollen, men samtidigt trött på alla frågor om sitt könsbyte, har Candis Cayne länge efterlyst intervjuer om skönhet och mode.

Därför kom svaret blixtsnabbt när Sofis mode kontaktade henne: ”Yes!”

Finns det något du haft på dig i ”Dirty sexy money” som sedan på något sätt dykt upp där hemma i garderoben?

– Kläderna tillhör kostym­avdelningen så vi får inte ta något. Tyvärr har vi inte samma fördelar

i kontrakten som tjejerna i ”Sex and the city”. Inte än i alla fall. Ha ha.

Du är inspirerad av ”Sex and the city”-stylisten Patricia Fields när det gäller kläder, vad har du lärt dig av ”Dirty sexy moneys” makeup­artister?

– Jag frågade faktiskt om jag fick göra mitt eget hår och min egen make eftersom jag har gjort det så länge och känner mig bekväm med det. Inga problem, sade de, ’du gör det bra’. Men en av mina bästa vänner är makeupartist, så från honom har jag fått massor av tips och produkter.

Så vilket är ditt bästa sminktips?

– Koncentrera dig på att få en bra foundation. När du väl har grunden behöver du bara lite rouge, mascara och läppglans för att det ska se polerat och snyggt ut. Glöm inte läppglanset! Det ger lyster till hela din hy och gör hela ansiktet vackrare.

Älskar kuvertväskor

Vilka accessoarer kan du inte vara utan?

– Jag gillar kuvertväskan och så har jag ungefär fyrahundra långa dinglande örhängen i min garderob.

Hur håller du dig i form?

– Jag har alltid rört på mig och

tränat, men nu när jag flyttat till Holly­wood så har jag börjat med nya grejer som pilates. Det är så LA! Tycker du inte? Jag gör mycket golvpilates. Även om du bara hinner med två klasser

i veckan så känner du definitivt en skillnad. Du blir starkare och får en helt annan hållning. Jag kan verkligen rekommendera alla att göra det.

Lycka bästa skönhetstipset

Candis fascination för kläder började tidigt.

Rejält med sömn och att vara ärlig och lycklig med sig själv är annars hennes bästa skönhetstips.

– Det låter lite cheesy, men om du börjar din dag med en positiv attityd och ett leende på läpparna, så finns det inget vackrare än det, säger ­Candis, för att i nästa sekund utbrista att hon minsann varit i Stockholm och älskade den svenska huvudstaden.

–Det är en av mina absoluta favoritstäder! Så vackert, och den enda plats där jag känt mig precis som vem som helst. Varenda kvinna är ju 180 centimeter eller längre. Jag hoppas få komma tillbaka snart igen.

FAKTA

Candis bästa stylingtips

"Jag tycker om att gå till vintageaffärer och hitta plagg som jag sedan blandar upp med dyrare accessoarer, som väskor och skor. Genom att mixa nytt med gammalt kan man skapa sin egen stil som man känner sig bekväm i.”

Investera i ett par Christian Louboutin-skor. Du kan gå klädd i en papperssäck och ändå se perfekt ut om du bär dem.”

Lever med man och barn

Föddes på Maui, Hawaii, som pojken Brendan McDanniel. Hon började sin könskorrigering för tio år sedan.

Candis har en tvillingbror som heter Dylan, älskar amerikansk fotboll och är nöjd med att vara kille.

Lever i en relation med pojkvännen Marco McDermott och hans dotter Satori, 6, från ett tidigare förhållande.

ARTIKELN HANDLAR OM