Läsarna om singellivet

1 av 3
NÖJD. "Jag har nyligen separerat och har nog aldrig mått så bra som nu. Ordet singel har fått en helt annan innebörd", tycker Sofia Häljeryd, 31.
RELATIONER

"Jag älskar att vara singel"

Namn: Sofia Häljeryd.
Ålder: 31 år.
Bor: Tyresö.
Familj: Barnen Teo, 9, och Saga, 4.
Gör: Marknadsekonom.

"Jag har nyligen separerat och har nog aldrig mått så bra som nu. Ordet singel har fått en helt annan innebörd. Alla behöver vi närhet och kärlek, men för alla behöver det inte ske genom att leva tillsammans med någon, utan det kan helt enkelt vara genom närhet av vänner. Själv uppskattar jag min egen tid enormt mycket just nu och jag älskar rent ut sagt att vara singel, då jag får ta hand om mig själv, utforska mig själv och komma fram till vad jag vill med mitt liv.”

"Under en viss tid kan det vara skönt att vara singel"

Namn: Maria Seriani.
Ålder: 19 år.
Bor: Norsborg.
Familj: Mamma, pappa och två yngre syskon.
Gör: Går sista året på gymnasiet och jobbar extra i klädbutik.

"Om man inte är lycklig och nöjd med sig själv, så kan man inte vara lycklig i ett förhållande heller. Under en viss tid kan det vara skönt att vara singel, pojkvännen tar inte så mycket plats i kalendern, man träffar sina kompisar och går ut, shoppar och gör karriär. Men i längden tror jag att alla vill ha ett förhållande. Det skrivs mycket om ’singeltrenden’, men det är ju betydligt enklare att säga att man är lycklig och fri än att säga att man längtar efter någon.”

"Ensam är man bara om man tillåter sig att vara det"

Namn: Erika Lundkvist.
Ålder: 35 år.
Bor: Sundsvall.
Familj: Mamma, pappa, två bröder.
Gör: Kock och dykinstruktör.

"Jag tror att det finns massor med lyckliga singlar. Själv är jag singel och har förverkligat alla mina drömmar. Jag läste till dykinstruktör och jobbar nu i Thailand, ett underbart land. Jag njuter av att tillbringa halva året där och halva året i Sverige, vilket gör att jag njuter av livet till fullo även utan en kärlek i mitt liv. Men jag är inte ensam. Gamla och nya vänner finns nära hela tiden. Ensam är man bara om man tillåter sig att vara det.”