Divornas kamp

Kim Cattrall: Jag sa ifrån och tog fajten

Foto: ALL OVER PRESS
KAMP OM LÖNEN. Kim Cattrall har retat sig på att Sarah Jessica Parker tjänar mer än de andra tre skådespelerskorna – tillsammans. "Jag vägrar medverka i ett filmprojekt där jag känner mig undervärderad", säger hon.
RELATIONER

Nu bryr sig ”Sex and the city”-divorna inte ens om att försöka hålla skenet uppe offentligt.

Efter år av rykten om bittra bråk, rämnade fasaden på världspremiären i London.

Pr-folket kring årets mest hajpade film har haft fullt sjå med att hålla de båda stjärnorna Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall ifrån varandra under premiärveckorna.

Skådespelerskorna har skjutsats runt i skilda limousiner, de har bott långt ifrån varandra på hotellen och de har haft noga tajmade – och skilda – entréer på röda mattan.

För att inte tala om efterfesterna, som de firat i var sitt vip-rum. Ändå kunde de inte låta bli att bråka in i det sista.

Vem ska gå först – och sist?

Precis innan de båda stjärnorna anlände till galapremiären i London tvingade de, enligt uppgifter till brittiska magasinet Grazia, sina chaufförer att cirkulera med limousinerna medan de tjafsade om vem som egentligen skulle gå sist.

Det hela slutade med att Sarah Jessica Parker gjorde entré först, åtföljd av Kim Cattrall, Cynthia Nixon och till sist Kristin Davis.

Inför kamerablixtarna samlade sig sedan ”Sex and the city”-kvartetten för att visa upp en enad front, men det gick inte att ta miste på att stämningen mellan Kim Cattrall och Sarah Jessica Parker var minst sagt kylig.

–?Det är förvånande att de ignorerade varandra så öppet.

De pratade inte med varandra en endaste gång under kvällen, säger en källa till Grazia.

Såg inte filmen ihop

Kim Cattrall vägrade dessutom att se filmen tillsammans med de andra. Hon smet i väg mitt under visningen för att umgås med tv-presentatören Paul O’Grady.

Och medan Cynthia Nixon och Kristin Davis vimlade i Sarah Jessica Parkers VIP-rum, höll sig Kim Cattrall långt därifrån.

Hon har tidigare inte gjort någon hemlighet av att hon är irriterad på Sarah Jessica Parkers särställning i ensemblen.

Tjänar mycket mer

Förutom kontroverser kring vem som ska bära vilka klädesplagg, har Kim Cattrall också retat sig på att Sarah Jessica Parker tjänar mer än de andra tre skådespelerskorna – tillsammans.

– Jag har aldrig förväntat mig att få lika mycket betalt som Sarah, men jag kände inte att erbjudandet motsvarade vad jag, Kristin och Cynthia bidragit med, förklarade hon i brittiska Marie Claire sin tidigare tveksamhet till att ställa upp på en ”Sex and the city – the movie”.

– Men jag sa ifrån och tog fajten. Jag vägrar medverka i ett filmprojekt där jag känner mig undervärderad.

Anna Kult