*** RUBRIK SAKNAS s18

RELATIONER
1 av 8
Släpp loss lekfullheten, klipp och klistra, blanda färger och mönster! Med tunna tyger kan du förvandla en tråkig möbel till något alldeles extra och dessutom ha roligt under tiden.
FAKTA

Stor

Loppis- special!

Skapa själv!

Du behöver:

Material:

l En bättre begagnad möbel

l Tunna bomullstyger

l T-röd

l Decoupagelim ”Royal Coat”

l Klarlack ”Glasklar Fernissa”, Alcro

Verktyg:

l Sandpapper

l Pensel

l Sax

Så här klär du stolen – steg för steg:

1.

Använd en möbel i hyggligt bra skick, så krävs det inte så mycket underarbete. Vår pinnstol var lite repig, men det syns inte genom tyget. Allt som behövdes var en puts med fint sandpapper för att matta ner ytan. Sedan torkades stolen ren med T-röd.

2.

Ju tunnare och finare bomullstyg, desto lättare att forma och få slätt. De kan klippas i mindre bitar eller remsor. Om tyget är livligt mönstrat kommer inte skarvarna mellan tygbitarna att märkas. Pensla först decoupagelim direkt på möbeln.

3.

Lägg på bomullstyget och stryk ut tyget helt slätt med fingrarnas hjälp.

4.

Klipp bort överflödigt tyg, så att du inte får knölar, skrynklor och veck i onödan. Ibland kan du också behöva klippa små jack i tyget för att kunna dra och forma det mot möbeln.

5.

Stryk även på lim ovanpå tyget. Limmet gör nämligen att ytan blir hård. När första lagret lim torkat kan du stryka på ytterligare ett lager.

När även detta lager är torrt, stryks hela ytan med den glasklara fernissan. Låt fernissan torka. Sedan är tyget skyddat med tillräckligt många lager för att du ska kunna putsa den sträva ytan med fint sandpapper, så att den blir slät. Avsluta med ytterligare lager av fernissa.