”Vad har hänt med Kärlek & sex?”

Wendela-redaktionen svarade på läsarfrågor i chatten

RELATIONER

Wendela-redaktionen säger: Hej! Nu är vi på plats, redo för era frågor!
Moderator säger: Då sätter vi igång!
Hanna säger: Hej! Vad har hänt med kärlek & sex? Det var min favoritdel på aftonbladet.se!
Wendela-redaktionen säger: Hej Hanna! Det du hittade på kärlek & sex hittar du nu på wendela.se/relationer.
Anonym säger: Hej, skoj med ny sajt! Ser fint ut. Otroligt kul att ni satsar på min favoritbloggerska, Fotbollsfrun aka Malin Wollin. Kommer ni ha fler bloggare som profiler? /Yrrol
Wendela-redaktionen säger: Hej! Vi kommer inte att ha andra bloggare som profiler på samma sätt som Malin Wollin, men vi kommer att lyfta fram bloggare på andra sätt. Kolla till exempel vår singelbloggare och Casanova-bloggen! Vi tar gärna emot tips på bloggare ni tycker att vi ska lyfta fram. Kanske är du en av dem?
Sari säger: Kommer ni att ha skvaller på Wendela?
Wendela-redaktionen säger: Nej. Det gör skvaller väldigt bra på Klick!-redaktionen så vi försöker inte ens konkurrera.
Gubbe säger: Vänder ni er bara till kvinnor? kommer ni inte att skriva om män alls?
Wendela-redaktionen säger: Visst vill vi att män ska besöka wendela.se! Män som är pappor, som lever ihop med kvinnor, som gillar kvinnor, är nyfikna på kvinnors liv... Ni är alla varmt välkomna!
Pia säger: Varför behövs det en Wendelasajt?
Wendela-redaktionen säger: Hej Pia! Vi tycker att det behövs en bred mötesplats för kvinnor, där vi tillsammans med alla läsare kan hjälpas åt att reda ut hur kvinnor bäst ska kunna förverkliga sina drömmar och få så bra liv som möjligt. Hur balanserar man jobb och fritid? hur får man en relation att fungera? Hur gör andra för att få högre lön? Det är bara några frågor vi kan hitta svar på tillsammans.
Kalle säger: Vilka blir era profiler förutom Malin W? Kommer ni ha någon manlig profil?
Wendela-redaktionen säger: Hej Kalle! Nej, vi kommer inte att ha några manliga profiler - inte just nu. Men om du hittar någon bra pappabloggare, en rolig (manlig)relationsexpert eller så, så säg till! Förutom Malin så har i dag frilansjournalisten Terri Herrera Eriksson, känd för aftonbladet.se:s trogna läsare, våra relationsexperter Linn Heed och Eva Rusz och nannyn Anne-Lie.
Katja säger: Hur mycket kan vi som läsare påverka? Ni vill veta vad vi tycker, men blir det något av det?
Wendela-redaktionen säger: Hej! Ni kan påverka massor! Redan nu är det så att massor av artiklar i Aftonbladet bygger på tips och idéer från läsare. När vi lyfter upp dagsaktuella händelser så läser vi noga kommentarerna från er läsare, och följer ofta upp dem. Tycker du att vi är dåliga på att lyssna på er så hör av dig och huta åt oss.
pontus säger: Vad har ni själv för erfarenhet?
Wendela-redaktionen säger: Hej Pontus! Lina har varit featureredaktör på aftonbladet.se i drygt 1,5 år, och har tidigare bland annat jobbat med Kärlek & sex-sajten. Innan hon började här var hon på Sveriges radio. Anna har jobbat på Aftonbladet i fem år (i dag!), mest som featureredaktör men även som reporter. Innan dess var hon bland annat på TV4. Malin har jobbat som journalist sen 1991, på kvällstidningar, magasin, med internet och nu på Aftonbladet (där hon är chef över Anna och Lina).
sollan säger: Hej! Kul med nytt - men vad är det som är annorlunda med Wendela i förhållande till era andra avdelningar?
Wendela-redaktionen säger: Hej! Med Wendela vill vi främst nå en viss grupp personer, kvinnor mellan 28 och 45 år. Andra Aftonbladet-sajter riktar in sig på vissa ämnesområden. Vi hoppas att det på Wendela ska bli lättare att tala direkt till läsarna, nu när vi vet vilka vi talar med. Men självklart är alla välkomna till Wendela! Egentligen saknar Wendela kön och ålder, det handlar mer om ett förhållningssätt:).
Anonym säger: hej. jag undrar om du trvis med ditt arbete då jag självfunderar på att bli journalist? vadär det viktigaste för att lyckas inom den branchen?
Wendela-redaktionen säger: Hej! Att vara journalist är världens roligaste. Man kan vara journalist på många sätt - kanske är man jättebra på att lyssna och därmed få andra att prata, kanske är man bra på att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, kanske skriver man fantastiskt bra, eller trivs med en kamera i handen. Det viktiga är att hitta ditt sätt att vara journalist. Lycka till!
Moderator säger: Nu är tiden snart ute – dags för en sista fråga..
pernilla säger: Vad kommer man kunna hitta på er sida? Är det bara relationer?
Wendela-redaktionen säger: Hej Pernilla! Nej då, inte alls. Förhoppningsvis kommer du att hitta massor av delar som finns i ditt liv! Våra underavdelningar är, förutom relationer, barn, jobbet, ledig och W-special. Kom gärna med tips på vad du vill läsa om!
Moderator säger: Tack för idag – det var sista frågan!