”En flicka måste få drömma”

Malin Wollin lever ut sekelskiftesdrömmar på Hemnet

RELATIONER
Foto: Johanna Reeder
Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.

Jag trivs bättre här. I mitt kedjehus från 1966.

Jamen jag gör ju det. Vi bor billigt som marknadskrimskrams och får 250 kvadratmeter, fem sovrum och tre kilometer till stan.

Priset vi betalar är noll kakelugnar, inget lantkök med vedeldad spis och fula dörrhandtag i plast som ramlar av när ungarna bråkar.

Men då finns Hemnet. På Hemnet kan alla önska önska runt i ring, önska kostar ingenting.

Hemnet är för vuxna drömmande kvinnor vad leksaksaffärer är för barn.

Man går in och vet att man inte får köpa, men mamma säger; önska dig vad du vill.

Varje tisdag kommer nya husannonser i morgontidningen.

Då går förmiddagen åt till att beta av de nya objekten, där det finaste alltid sparas till sist.

Sedan mailar jag en länk till Joachim där jag skriver; ”Det här, snääälla” och får alltid tillbaka; ”Då får vi en månadskostnad på femtontusen”

Sabla ekonom.

Det allra bästa är sekelskiftesdrömmarna på dyra adresser, och särskilt då sekelskiftesdrömmar som beskrivs som just sekelskiftesdrömmar i kolumnen längst ut till höger. Står det sekelskiftesdröm kan det aldrig vara fuktigt mexitegel från 1968.

En fråga man kan ställa sig varför inte alla hus byggs i sekelskiftesstil med högt i tak och spröjsade fönster. Det är ju det alla vill ha.

Varför finns det tegelvillor när ingen drömmer om dem? Varför finns fula hus?

Vårt hus är väldigt fult. Som en fisblå skolåda med noll charm. Första visningen för fyra år sedan tänkte jag; HAHAHAHA aldrig i LIVET att jag tänker bo i det här huset. Andra visningen började jag riva ner väggar, mentalt.

Och så helt plötsligt hade vi vunnit budgivningen. Jag tänkte ”Jaja vi bor väl här i några år och så köper vi sekelskiftesdröm när vi har lite pengar på banken”. Men jag har en kuslig känsla av att Joachim vill bo här hela livet. Den känslan baserar jag på att han brukar säga ”Här vill jag bo hela livet”.

En del menar att jag är otacksam. ”Är du inte nöjd med ditt hus, ni som har det så bra?” vill folk veta och tycker att jag är bortskämd.

Men en flicka måste få drömma.

ARTIKELN HANDLAR OM