Killarna: Vi vill bli uppraggade

Så vill killarna att tjejer ska ta initiativ

RELATIONER

Killar över hela världen följer raggningsexperten Neil Strauss knep.

Men i boken Spelet är det bara männen som ska ta initiativet.

Vi har knepen för hur hon ska få en kille på kroken.

Var inte angelägen, ge komplimanger och agera självsäkert, det är några av Neil Strauss tips till killar som vill träffa drömdejten. Hans bok ”Spelet” sprider sig nu över världen och överallt vittnar vanliga män om hur mycket den hjälpt dem. Men kvinnornas roll i framgångssagan är passiv – inga av knepen riktar sig till dem.

– Jag tror könsrollerna ligger bakom, att killar oftare väntas gå fram till tjejer. Men det är lika viktigt för tjejer att lära sig, säger kärlekscoachen Carolin Dahlman, som skrivit boken ”Hitta kärlek”.

Aftonbladets läsare håller med. Männen vill att tjejerna ska ta för sig mer – de vill helt enkelt också bli uppraggade. ” Att känna sig utvald och ett objekt för förförelse tilltalar inte bara tjejer”, skriver Henrik. ”Många kvinnor är väldigt fast i gamla könsroller och vill ha allt på ett silverfat” tycker Robin. Han gillar när tjejer är frågvisa och nyfikna. ”Att kunna föra ett samtal om något intressant ämne är också bra, för då visar kvinnan prov på sina intellektuella förmågor, och det finns få saker som är så tilldragande som intelligenta tjejer”, fortsätter han.

Var nyfiken och öppen

Enligt Carolin Dahlman fungerar knepen i böcker som ”Spelet” egentligen lika bra för kvinnor.

– Det handlar ju om att man ska vara självsäker och rolig, säger hon.

Det behövs om man ska våga ta kontakt med någon – något som Carolin Dahlman hoppas att både killar och tjejer ska göra mer.

– Vi är sådana fegisar. Var lite nyfiken och öppen. Det skulle vi vinna jättemycket på.

Enligt henne har många tjejer en mer passiv raggningsteknik där de använder ögonkast, tvinnar håret lite och tittar under lugg. Men killarna som skriver in till Aftonbladet ser gärna att tjejer tar mer kontakt. ”Det är knepet, ta initiativet och börja prata. Invänta inte”, skriver Gustav.

– Var som du skulle vara med en kompis. Hur skulle du till exempel närma dig någon på en hemmafest? Prata om något lite neutralt, fråga om hjälp med något, eller fråga vad klockan är, det är mer framgångsrikt än att slänga fram någon raggningsreplik, säger Carolin Dahlman.

Hitta en gemensam jargong

När man väl börjat prata med någon är det bra att skapa kontakt genom spegling, att man försöker göra liknande rörelser som den andra, tipsar Carolin Dahlman.

– Har personen yviga gester så ha det lite du också, då skapar man känslan av att ”den här personen förstår mig”.

Ett annat sätt kan vara att bygga upp en positiv, fnissig kontakt, tror hon. Om man väcker killens positiva tankar är det mer troligt att han kopplar samman en med något bra. Undersökningar bland personer som speeddejtat har visat att ett ämne som filmer kan vara dåligt – för att många har så olika åsikter om det. De som talade om resor ville däremot ofta ses igen, säger Carolin Dahlman. Läsaren Henrik menar också att det är bra att skapa en samhörighet, och en positiv känsla: ”Försök finna en gemensam jargong. Haka på och utveckla skämt, knorrade tankegångar och idéer. Då får man en egen grej”, skriver han.

Samla självkänsla

Ulf tycker att det allra viktigaste är tydlighet. ”Killar är inte så bra på subtilitet. Så vare sig tjejen går fram indirekt eller går pang på rödbetan så måste killen förstå direkt att det inte är frågan om lite flams”, råder han.

Men det grundläggande tipset enligt Carolin Dahlman är att gå fram.

– Samla all självkänsla du kan hitta. Res dig upp och säg hej. Var kaxig och rolig - och inte full.

Visserligen kanske inte alla anser att det är lika sexigt med tjejer som tar för sig, tror hon. Gamla mönster kan fortfarande sitta i.

– Men alla gillar någon som tycker om sig själv, och som inte vänder ut och in på sig själv för att andra ska tycka om dig.

FAKTA

Killarnas tips:

”Självupptagenhet och inskränkthet går oftast bort, öppet sinne och glad, gärna med någon sorts specialintresse gör att intresset stannar”.

"Stick ut på ett positivt sätt från de andra runt omkring. Var en indiepoptjej på snofsigaste stället och tvärtom. Det visar på mod och vi vill ju inte ha några mesar”.

”Inse att det dina tjejkompisar hade förstått på en mils håll kan vara helt ogenomträngligt för en vanlig heterosexuell man”

”Spela inte sur och svår. Men gärna lite svårtillgänglig, ge korta blickar över rummet som man är säker på uppfattas”

”Väv in komplimanger i vanligt samtal och låtsas inte om att du sagt dem.”

”Om situationen tillåter är det väldigt trevligt då tjejen tydligt tar för sig och fokuserar på en själv. Att känna sig utvald och ett objekt för förförelse tilltalar inte bara tjejer”.