Push-up och dra in!

Nio av tio kvinnor skönhetsfuskar

RELATIONER

LONDON. Fyller du ut behån med bröstinlägg och håller in magen med hjälp av strumpbyxor med inbyggd gördel?

Du är inte ensam.

Nio av tio kvinnor fuskar med sitt utseende.

Foto: Olle Melkerhed
Trosor som drar in och behåar som lyfter – knep som får kvinnor att känna sig snyggare.

I Storbritannien förändrar mer än 90 procent av kvinnorna verkligheten för att känna sig attraktiva, visar en ny undersökning.

Mode- och skönhetsindustrin bjuder in till många trick och det populäraste är att lyfta bysten med hjälp av en pushupbehå.

Kyckling i klyftan

Nästan hälften av de tillfrågade gör det för att trolla fram ett imponerande dekolletage. En av tio förstorar brösten med hjälp av ”kycklingfiléer”, behå-inlägg.

Det är även populärt att använda förstärkta strumpbyxor och trosor, som – åtminstone utseendemässigt – ger plattare mage och fastare rumpa. Fyra av tio kvinnor medgav att de använt underkläder som för tankarna till Bridget Jones.

Undersökningen genomfördes av ett shoppingcenter utanför London och omfattade 1 300 kvinnor, som inte visade någon brist på kreativitet.

Salva under ögonen

Några smörjer ögonlocken med vaselin för att ge ett piggare intryck. Andra använder hemorrojdsalva för att bli av med mörka ringar och påsar under ögonen.

– Att känna sig och se sexig ut står högt på brittiska kvinnors prioriteringslista. Det är ändå förvånande att så många kvinnor fuskar för att få till ett sexigare utseende, säger Angela Poplett, en taleskvinna för shoppingcentrat, till Daily Telegraph.

Kvinnorna berättade inte bara vad de gör för att förbättra utseendet – utan också vad som raserar självbilden på ett ögonblick. Enligt studien är en synlig kant på trosskyddet det som kvinnor upplever mest genant.

FAKTA

... och det här är pinsamt värre!

1.? Synlig kant på trosskyddet

2. ?Utsmetad mascara

3?. Orakade ben

4.?Tappa klacken på skon

5?. Läppstift på tänderna

6?. Kjolen fastnar i strumpbyxorna

7. ?Falla omkull i högklackat

8. ?Ojämn falsk solbränna