Tid för dejting?

Konsultchefen Helena är ofrivilligt singel – har prioriterat karriären

RELATIONER

– En stor bidragande orsak till att jag är singel är att jag jobbar mycket och har lite tid över till annat, säger Helena Magnusson, 37.

En karrär och ett fungerande kärleksliv? Det är för många en omöjlig kombination eftersom det inte finns någon tid till raggning.

Foto: Privat
Helena Magnusson.

Jobbet kan vara en stor anledning till att relationer spricker, eller till att man är ofrivilligt singel. Enligt en undersökning på mötesplatsen.se uppgav en femtedel av personerna att deras jobb varit anledningen till att förhållanden spruckit.

Helena Magnusson arbetar som konsultchef och har fullt upp. Fyrtiotimmarsveckor på jobbet är ovanliga, och tiden räcker inte till för att hitta den där mannen som hon så gärna vill träffa. Kärleken har helt enkelt hamnat i skymundan till förmån för karriären.

– Det har nog blivit mer och mer så och det är ju inte alls vad jag vill egentligen. Det är ju viktigare för mig att hitta en livskamrat än att jobba ihjäl mig, konstaterar hon.

Deadlinen sprack

Helenas senaste långa förhållande tog slut för sex och ett halvt år sedan. Sedan dess har det varit några kortare historier, den senaste sommaren 2006.

– Jag hade en deadline att jag skulle vara gift och ha barn innan jag fyllde 30. Men det blev ju inte så och det kändes otroligt jobbigt, så efter det har jag inte brytt mig om några nya tidsmål.

Inte för kräsen

Helena har provat nätdejting i omgångar, men tycker det är svårt att hitta ”bra kandidater”.

– Det är många som kommenterar att jag kanske har blivit för kräsen, men så tror jag inte det är. Jag behöver inte ha en fotomodell utan letar efter en varm och omtänksam människa. Jag vill verkligen träffa någon men jag är en ganska stark kvinna, det kanske kan skrämma iväg vissa.

Den dagen hon träffar en mr Right får karriären se till att maka på sig lite. Hon har redan planer på att dra ner på tempot.

– Jag skulle definitivt prioritera barn och familj framför jobbet, säger hon bestämt.

Ragga i vardagen

Karin Adelsköld på Mötesplatsen.se tror det kan hjälpa människor med tidsbrist om man blir mer öppen och inte sparar flirtvibbarna till krogen eller dejtingsajterna.

– Jag tycker vi borde bli bättre på att flirta i vardagen och fråga ut varandra på dejter. Varför ska krogen vara det enda ställe det är okej att ragga på? När jag bodde i USA var det en helt annan kultur. Där var det helt naturligt att fråga en söt kille på bussen om han ville ses nån gång och ta en kaffe. Och det var precis lika ok säga ”"tack, men jag är inte intresserad”!

Helena Magnusson

Ålder: 36 (snart 37)

Bor: Stockholm

Gör: Är konsultchef inom teknikbranschen

Nickname på Mötesplatsen: Choice

Karin Adelsköld tipsar – hitta kärleken trots tidsbrist!

Flirta i vardagen. Flirta på jobbet, träningen, i affären. Våga föreslå en fika/lunch om du tycker någon verkar intressant.

Sköt din nätdejting via mobilen! De flesta nätdejtingsajter kan du komma åt via mobilen. Då kan du dejta varsomhelst närsomhelst.

Dejta smart: på lunchen, snabbkaffe på eftermiddagen eller ta med din dejt på kvällsaktiviteter som du ändå måste gå på. 

  Ge dig tid. Tänk inte att detta är ett jobbprojekt som ska vara klart en viss tid. 

Ta pauser i dejtandet och letandet ibland och känn inte att det är dåligt. Jobbar du redan mycket är mer stress det sista du behöver ha.

Karin är dejtingexpert på mötesplatsen.se.