Flirta loss på tåget – med mobilen

Med Bluetooth tar du kontakt anonymt, enkelt och gratis

Foto: LOTTE FERNVALL
smygflirtar En helt vanlig dag på tunnelbanan och mobilen piper till. Någon på vagnen söker kontakt med dig – vem vet du inte. Bilden är arrangerad.
RELATIONER

”Inkommande objekt –

Acceptera?”.

Plötsligt ploppar budskapet upp på din mobil. Någonstans på bussen finns ”Killen78”, som söker kontakt med dig. Välkommen till nya vågen av digitalt raggande – Bluetooth-flirten.

Det började som en gratismetod för att sända över information vänner och kollegor emellan. Men smarta mobilanvändare har upptäckt att Bluetooth har fler användnings-områden. På tåg och bussar, på arbetsplatser och skolor. Mobilanvändare aktiverar ”Blåtand” och söker kontakt. Sändaren hittar andra användare med funktionen påslagen. Den anonyma Bluetooth-flirten är född.

”I can see you”

Stockholmsstudenten Ali är en av många som har testat och berättar anonymt hur det fungerar.

– Det var en ganska tråkig dag, jag satt på bussen och hade inget för mig. Jag startade Bluetooth på mobilen, och då kom det upp en lång lista med namn. Jag har en kul textbild där det står ”I CAN SEE U!”, jag valde ett namn och skickade bilden. Personen som fick den gjorde en väldigt rolig min. Sedan fortsatte det.

Fick telefonnumret

Ali har Bluetoothat med främlingar både på bussen och i skolan. Många av hans vänner har hakat på trenden.

– Det är mest för skojs skull. Ibland flirtar jag, men jag vet inte riktigt vem det är. Folk kallar sig allt möjligt på Bluetooth, från smeknamn till bilmärken, det är aldrig någon som döper sig till sitt riktiga namn. Mitt namn är ”Vad är Bluetooth för nåt?”.

Och blåtandandet har gett resultat för kärlekslivet.

– Jag fick kontakt med en tjej i skolan på det sättet. Hon gav mig sitt telefonnummer efter lite Bluetooth-flirtande. Det var kul.

FAKTA

Blåtandsflirta gratis

Källa: Danielroth.se

Bluetoothflirta nu

Steg 1: Döp din mobil

Ah, någon på bussen flirtar med mig.

Välj ett kul smeknamn i Bluetoothprogrammet. Namnet syns i listan på alla mobiler med Bluetooth aktiverat.

Steg 2: Välj vad du vill skicka

Skicka en bild, en låt, ett foto eller något annat för att söka kontakt (i vissa mobiler måste du gå via Filhanteraren). Välj ”Skicka – via Bluetooth”.

Steg 3: Aktivera Bluetooth

Nu söker din mobil efter andra mobiler med programmet aktiverat. De läggs i en lista.

Steg 4: Välj en person

Välj ut ett namn och tryck ”Skicka”.

Steg 5: Lyssna efter ett pip

Med spetsade öron kan du höra vilken mobil som blippar att ett objekt är på ingång. I mottagarens mobil står nu ”Inkommande objekt – Acceptera?”. Om personen väljer att acceptera lär mottagarens ögon scanna omgivningen för att se vem som skickat bilden. Blinka, le – ni har fått kontakt!

Steg 6: Får du något tillbaka?

Får du en bild, ett filmklipp eller en låt tillbaka? Då finns intresse.

Steg 7: Ta det ett steg längre

Den smarta Bluetooth-flirtaren utnyttjar gratisfunktionen för att få över namn och kontaktinfo. Fotografera av ett papper där du har skrivit ditt namn och ditt mobilnummer, eller att du till exempel finns på Facebook. Blåtandens proffsraggare har alltid sina kontaktuppgifter avfotograferade i mobilen.

Läsarna berättar: Så mobilflirtar vi

Vem är du? Vem är jag?

”Det gav två dejter”

Självklart har man testat det! Jag provade att göra det med en kille på tunnelbanan här i Stockholm för cirka 3 veckor sedan. Just den gången fick jag ingen respons men tidigare ledde det till två dejter när jag skickade en bild på mig via Bluetooth till en kille. Trevligt trevligt.

”Flirtis”

”Min tjejkompis avslöjade oss”

Jag och en kompis satt på tåget. Två killar satt på andra sidan. Jag slog på min Bluetooth, döpte mig till ”CSI” och kollade om det var någon som hade sin på, och det var det. Jag skickade en bild på min katt och personen accepterade. Jag såg när en av killarna sträckte fram mobilen till sin kompis för att visa bilden på min katt. Min tjejkompis skrattade och avslöjade oss. När vi hoppade av ropade killen sin adress till Playahead. Där skrev jag till honom. Nu sitter vi och småsnackar ibland och skrattar åt hur vi fick kontakt.”J”

”Jag får blommor – på bussen”

Jag brukar slå på Bluetooth på bussen på väg hem från jobbet. Två gånger har jag har fått bilder på blommor skickade till mig. Jag har ingen aning om vem som skickar dem. Jag kollar och kollar men jag ser ingen som håller på med mobilen. Men jag antar att det är en komplimang?”Frida”