Dags att dejta en singelpappa?

RELATIONER

Singelpappor är hetare än någonsin.

Idag kan fler kvinnor tänka sig att dejta en kille med barn.

– Det är väl personen som är viktigast, inte paketet runt omkring, säger singeln Mikael Olsson.

Mikael Ohlsson tycker det går bra att dejta också som singelpappa.

Att dejta som ensamstående förälder kan vara lite knepigt. Dels har man mindre tid. Och dessutom vill inte alla gå ut med någon som redan har barn. Det säger Mikael Olsson som själv är ensamstående pappa med två barn, 12 och 15 år gamla. Han har dejtat en månad och redan mött tjejer som tvekat för att han är förälder.

– Jag träffade en som sade att hon kände tveksamhet för att hon inte visste hur hon skulle agera som extramamma. Men barnen har ju redan en mamma, det är ju inte det jag letar efter, säger han.

Singelpappor mer populära

Nu verkar det dock bli lättare för singelpappor att dejta. För två år sedan ansåg 55 procent att det var krångligt att möta någon som redan var förälder, i nätdejtingsajten Mötesplatsens undersökning. Men i år tyckte bara 14 procent av kvinnorna att det var sämre att träffa en ensamstående pappa. För 64 procent spelade det ingen roll alls.

22 procent tyckte till och med att det var bättre.

– Det kanske är kvinnor som själva har barn, och som tycker det är tryggt med den förståelsen, säger Mikael Olsson.

Bara man vill så hittar man tid och lösningar, tycker han. Själv brukar han gå på promenader eller lunchdejter. Visserligen bjuder han inte hem någon om barnen är där.

– Men jag tycker det är trevligt att bjuda på middag, så det gör jag ute, säger han.

Vill du dejta en singelpappa?