"Bond har eget pass"

RELATIONER
Foto: ANDREA BJÖRSELL
Tuff terrier. Harriette Broman älskar att klä upp Bond. "Vi är ju kompisar", säger hon.

" Bond är härligt bortskämd. I hans värld är han nummer ett –?och han älskar när man klär upp honom i snygga kläder. Bond älskar att vara modell, vilket han är också när han jobbar extra i vår webbshop Divinedog.

Han blir vansinnigt svartsjuk om han inte får vara med och bli fotad, då sitter han och ylar tills han får komma ut och vara fotomodell.

Bond har självklart ett eget pass och reser rätt ofta mellan Stockholm och Barcelona eftersom matte är i spa-branschen och håller på att öppna spa i Barcelona och Stockholm. Matte har på allvar tänkt öppna en hundspaavdelning där, haha.

Bond älskar att springa på stranden i Barcelona och leka med andra jyckar. Vintertid är det lagom varmt där och stranden tillhör hundarna med sina respektive eftersom badfolket inte finns där då.

I Sverige reagerar folk alltid lite på min resande hund, men aldrig i Spanien. Där har de flesta med sig hund när de reser –?om den inte är för stor förstås.

Barcelonas flygplats är en mötesplats för hundglobetrotters, där får de gå omkring och hälsa på varandra och hänga med in i butikerna och på restaurangen.

På Arlanda måste man ha hunden i väskan och de får inte vara i restaurangen, men det struntar vi i. Jag smyger med honom in på restaurangen och så sätter vi oss i något hörn och delar på en kalkonmacka. Man är ju kompisar.

FAKTA

Jack Russel med rätt att resa

Namn: Harriette Broman.

Ålder: 40+ Bor: Stockholm, Barcelona och Skåne.

Familj: Mamma och syster.

Hundar: Mina jack russell-hundar: Bond, 2 år, Shakira, 1 år och Bonds lillasyster som fortfarande bor i Barcelona eftersom hon inte har fått sitt pass ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM