"Till jul klär jag ut dem till pepparkaksgubbar"

RELATIONER
Foto: DAVID BERGSTRÖM
MODEHUND. – Så snart plagget är färdigsytt vill han prova, säger matte Anette Sjöstedt.

" Roligast med stylingen att se hur glada hundarna blir – och självklart att få sätta mig vid symaskinen och låta fantasin flöda.

Vi hämtade Fiscus i november och han är ju en nakenhund, så då var vi tvungna att ordna kläder eftersom rasen fryser mycket. Jag såg min chans att sy något jag aldrig hade sytt tidigare – hundkläder!

Ryktet spred sig och jag fick sy till andra mattar och hussar. Jag har till och med sytt ett knallorange täcke fodrat med fleece till en frusen innegris som inte ville gå ut på vintern, haha.

Jag gör aldrig kläder som är obekväma för hunden. En av mina hundar, Iver, blir själaglad när jag sätter mig vid symaskinen och plockar fram tygerna. Han hoppar upp och lägger sig på tyget så att jag knappt kan sy. Så snart plagget är klart vill han prova. Då hoppar han ner, lägger sig i korgen och vill inte ta av plagget. Folk tror knappt det är sant.

Till jul är mina hundar pepparkakor och jultomtar. Så söta!

Oftast får jag positiva reaktioner, men en gång fick jag brev från en tjej som skrev att det var sjukt att sätta kläder på hundarna. Jag svarade vänligt att hon var välkommen att hälsa på hos oss, så kunde hon få se skillnaden på en glad och en ledsen hund.

Gränsen för min hundstajling går vid att det inte ska vara vi människor som ska tillfredsställas, det är hunden som ska tycka att det är skönt. Gör den inte det ska den självklart slippa ha kläder på sig."

FAKTA

Matte till tre kinesiska nakenhundar

Namn: Annette Sjöstedt.

Ålder: 46 år.

Bor: Malmö.

Familj: Make och fem utflugna barn.

Yrke: Säljare.

Hundar: Mina kinesiska nakenhundar Belsebubs First Lord Fiscus, 7 år, Belsebubs Iver, 7 år, Belsebubs Rai Chek, 4 år.