”Skulle kunna göra det igen”

Jaci, 56, födde sin dotters trillingar

Foto: AP
MOR OCH MORMOR - TILL DOTTERNS BARN Jaci Dalenberg blev surrogatmamma till dottern Kims barn.
RELATIONER

I oktober blev amerikanskan Jaci Dalenberg mormor. Och surrogatmamma.

Nu får hon lämna sjukhuset med dotterns trillingar.

– När jag vet resultatet skulle jag kunna göra det igen...., säger hon till nyhetsbyrån AP.

Foto: AP

Jaci Dalenberg, från Wooster i den amerikanska delstaten Ohio, var aldrig rädd för att hon skulle bli gravid i sin ålder. För 56-åringen var det självklart att ställa upp för familjelyckan skriver CNN.

– Jag har alltid varit riktigt frisk. Jag fick medicinskt godkännande, bland annat psykologiska tester, berättar hon för AP.

Försökte under tre år

Hennes dotter Kim Coseno har redan två biologiska barn från ett tidigare äktenskap. Hon och hennes nya man ville ha ett gemensamt barn men det var inte möjligt eftersom hon har opererat bort livmodern.

Däremot kunde hennes äggstockar fortfarande producera ägg. Då erbjöd sig mamma Jaci Dalenberg att hjälpa till. Under tre år försökte paret med insemination innan resultatet var positivt. Sedan kom chocken.

Föddes två månader för tidigt

– När vi fick reda på att det var trillingar, blev jag riktigt nervös under fyra dagar, men det försvann ganska snabbt, säger Jaci Dalenberg till AP.

Flickorna föddes genom kejsarsnitt den 11 oktober, mer än två månader för tidigt. Gabriella Claire och Carmina Ann är enäggstvillingar medan Elizabeth Jacilyn är deras syster. När de anlände vägde de mindre än 1400 gram men nu ska flickorna ha vuxit till sig. På lördag väntas trillingflickorna få lämna sjukhuset.

Ångrar inte att hon ställde upp

Jaci Dalenberg, som har fyra egna barn, säger till AP att hon inte ångrar att hon ställde upp för sin dotter.

– Jag mår bra. Jag känner mig jättebra. Att veta resultatet gör att jag skulle kunna göra det igen men ... jag tänker inte göra det igen", sa hon och skrockade.

Hennes dotter Kim Coseno lovar att hon aldrig ska ställa samma fråga en gång till.

– Vi skulle inte göra så mot henne igen.