”Elins upplevelse-klapp varade långt in på nya året”

Malin Wollin tipsar till julhandeln

RELATIONER
Foto: Johanna Reeder
Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.

Jag firar både jul och födelsedag i december, i år fyller jag dessutom jämnt (nej inte fyrtio) och det är inte lätt att vara vuxen och skriva önskelista. För när vi vuxna vill ha något så går vi ut och köper det.

Jag har blivit som mina föräldrar, varje gång någon frågar vad jag vill ha i julklapp svarar jag ”snälla barn”.

När jag var barn brukade min lillasyster Elin ge bort klippkort på fotmassage till mamma och pappa. Det var årets julklapp varje år och räckte långt in på det nya året. Mamma och pappa fick boka in en tid, gå och lägga sig på sängen och så hämtade Elin hala oljor. Om mamma stönade för högt fick hon en smackande smäll på låret så det slutade hon fort med. Så under ljudlös njutning låg mamma och pappa där och somnade till sin kvartslånga upplevelsejulklapp som Elin fortfarande ger bort fjorton år senare.

Handelns utredningsinstitut, som precis som tomten bara jobbar en dag om året, förutspår att vi kommer handla för 6600 kronor per person. Så mycket för den finanskrisen.

Men om alla varsel, uppsägningar och finanskatastrofer fortsätter så förutspår jag redan nu årets julkapp 2009: klippkort på husamorteringar.