Önskelistor önskas

Åtta av tio vill ha tips på klappar

RELATIONER

Om du verkligen vill ha nåt särskilt i julklapp – skriv det på en önskelista. Chansen är stor att du kommer att få det du vill ha, visar en enkät här på aftonbladet.se.

Två veckor kvar till julafton och nu är det dags att klura ut vad du ska ge till dina nära och kära. Det där klurandet vill de flesta av oss ha hjälp med, visade aftonbladet.se:s enkät: åtta av tio personer svarade att de ville ha önskelistor från dem som de ska köpa klappar åt.

Räddningsplanka

Listan fungerar sen som både en ren inköpslista och/eller en räddningsplanka, 47 procent säger att de brukar köpa det som står där, och en lika stor andel väljer något från listan om de inte kommer på något annat. Bara 6 procent struntar helt i vad mottagaren önskar sig.

Har du gått helt i baklås när det gäller bra julklappsidéer så kan det vara en tröst att det oftast blir bra vad du än ger. De flesta blir faktiskt nöjda med de julklappar de får. Bara 9 procent deppar över att de sällan får det de helst vill ha, något fler burkar byta någon enstaka present, medan 81 procent brukar bli helt och hållet nöjda med sina klappar.