Rätt klapp till dejten

Nyss träffat kärleken? Här är julklappstipsen för nykära

Foto: Privat
Eric Östman Levie och Malin Kling har nyss börjat dejta – men tänker ändå köpa julklappar till varandra.
RELATIONER

För dyr julklapp kan väcka fel förväntningar – och opersonliga saker ger en trist signal.

Att hitta rätt till någon man just börjat dejta kan vara klurigt.

– Det bästa är kanske att hålla det lite neutralt, säger nykära Eric Östman Levie.

De flesta passar på att ge något till sina nära och kära i jul. Men vad hittar man egentligen på till någon man just träffat? I värsta fall kan julklappen ge helt fel signaler, enligt Mötesplatsens dejtingexpert Karin Adelsköld. Men hon tycker ändå inte att man ska avstå.

– Man ger julklappar till dom man tycker om! Så jag tycker absolut att du ska ge din dejt en klapp. Men har ni inte känt varandra länge så ska du inte ge något dyrt. Det ger helt fel signaler och kan lätt skapa prestationsångest.

"Självklart att köpa"

Eric Östman Levie och Malin Kling har dejtat i 7 veckor och är nykära. För dem är det sjävklart att köpa julklappar till varandra, trots att de just träffats.

– Om man är tillsammans när det är jul är det klart man kan köpa. Sen behöver det ju inte vara något stort, säger Eric Östman Levie.

Varken han eller Malin Kling är rädda för att ge något personligt. Eric har redan gett ett halsband och örhängen till Malin en gång. Och han tycker parfym och underkläder passar bra.

– Men egentligen kanske man ska hålla det lite neutralt, säger han.

Snappa upp stilen

Malin ska köpa för första gången till Eric och är lite nervös.

– Jag har alltid tyckt att det är svårt att köpa till killar. Och nu har vi ju inte träffats så länge. Men visst frågar man lite försiktigt om olika saker, och får några idéer, säger hon.

Ett annat bra tips är att ta med den man dejtar på en fika och en shoppingrunda, tycker Eric Östman Levie.

– Då snappar man ju upp hennes stil och vad hon är intresserad av. På så vis kommer det lite mer naturligt, säger han.

Viktigast att umgås

Men varken Malin Kling eller Eric Östman Levie tycker egentligen att det spelar så jättestor roll vad det blir.

– På julen kan det ju bara bli rätt. Att få umgås är viktigare än att få presenter, säger han.

FAKTA

Dejtingexpertens julklappstips

Dejtingexperten Karin Adelsköld ger tips på bra klappar till din dejt.  

Årets julklapp -en upplevelse

Ge presentkort på en bio, konsert eller en middag som bara gäller tillsammans med dig. Charmigt och smart. Om ni inte dejtar efter jul så gäller inte presentkortet.

Blommor

Skicka ett blomsterbud med en julstjärna eller ge henne/honom en amaryllis nästa gång ni ses. Knåpa ihop ett fint kort med rim till. Sen kan din dejt titta på blomman och tänka på dig hela julen.

Blandband

Sätt ihop dina favoritlåtar och ge bort. Musik är alltid roligt att få! Du kan tex ge bort en månad på musiktjänsten Spotify.com och göra en lista där. Men tänk på att din dejt troligtvis kommer tolka musiken mer än som bara musik. Undvik därför låtar som "I wanna sex you up" och "Ugly Love".

Undvik dessa klappar

Underkläder

Nej nej nej. Alldeles för intimt om ni precis börjat dejta. Det ger bara en signal om, ja ni vet vad. Kan kanske blir rätt. Men mest troligt är att det blir helt fel.

DVD-box

Det är kul med DVD-boxar. Men alldeles för dyrt. Att får en dvd box av en ny bekantskap skulle jag tolka som "nu ska vi sitta i tv soffan resten av året bejbi." Nej tack, det gör jag så bra själv.

Parfym eller smycken

Det här är sånt man ger när man känner varandra och verkligen vet vad partnern vill ha. Att köpa fel parfym till en kvinna är som att kalla henne fel namn!

ARTIKELN HANDLAR OM