Grattis Gitte och ni andra som hittat guldkornen

RELATIONER

Joachim vill ha hund. Det vill inte jag. Han har önskat sig en hund hela livet men fick inte köpa så mycket som en rumsren vandrande pinne när han var ett litet gossebarn.

För denna djurlösa tillvaro kommer jag få betala priset. Joachim kommer fortsätta spela fotboll ett tag till men så fort han har borstat av sig gräskockorna från knäna kommer han åka raka vägen till en kennel som luktar kiss från många hundar och ta med en lurvig boll som luktar våt päls och som biter främlingar i bröstvårtorna och skrevet med sina sylvassa tänder.

Jag kommer få en valp vare sig jag vill eller inte. Men mitt bland alla kisspölar, hårbollar och högar av löst bajs kommer jag vara glad och tacksam över att jag åtminstone slipper vara ihop med en.

Det finns ett skralt knippe mogna unga män i det här landet, men resten, i runda slängar två miljoner män, är fem sex år efter alla kvinnor.

Tricket är att bli ihop med en man som är ett par år äldre. Inte för gammalt, men han måste vara ikapp. Om jag skulle vara ihop med en tjugo år yngre man skulle det vara opraktiskt på mer än ett sätt, förutom det rent olagliga i att ha ett förhållande med en tioåring.

Redan på småbarnsstadiet drar tjejerna ifrån killarna för att på högstadiet lämna dem med sina fjuniga hakor i ett moln av billig ungdomsparfym och tobaksrök för en gymnasiesnygging som heter Jesper. Killarna kommer aldrig ifatt, eventuellt i åttioårsåldern men då är det så dags.

Unga killar som verkligen är mogna är alltid av det finaste virket. Brådmogna ynglingar har allt det bästa från två mansvärldar. Grattis Gitte och ni andra kvinnor som hittat guldkornen.

Själv är jag tillsammans med en man som är en smula för mogen. Ju mer mogen Joachim är desto omognare blir jag. Jag blir lite bättre för varje år, men jag idkar känslomässig utpressning och Joachim har alltid rätt.

Oavsett om jag går min egen väg så slutar det alltid med att Joachim hade rätt, att hans sunda förnuft hade varit det bästa från början.

Så; Jag är Joachims valp. Och valpar blir ju faktiskt någon gång stora, lojala hundar som älskar dig livet ut. För att inte tala om hur söt en nyinköpt valp är. Till och med när den står i en gul pöl av valpigt kiss och utövar känslomässig utpressning. Och kom ihåg; om du älskar valpen och valpen älskar dig så kan ju allt det andra kvitta.

FAKTA

Malin Wollin om hetaste snackisen

Judas är egentligen inte alls min typ, jag gillar snälla killar. Tills jag såg Jesus Christ superstar i Malmö. Jesus är bara en man, tyckte Judas och sålde information till högsta rådet för en härlig påse klirrande silverpenningar. Sedan sjöng Isak Kuritzen sig raka vägen in i mitt hjärta och då är han ändå bara en stand-in för en annan snubbe. Judas – bra som satan, bättre än Jesus.