”Över min döda kvinnokropp att jag säger 'hen'”

Malin Wollin anser inte att likhet och jämställdhet är samma sak

RELATIONER
Malin Wollin.

Folk tycker att jag är en bakåtsträvare som inte gör ett skit för jämställdheten eftersom jag hyllar könens olikheter och eftersom Joachim bär in pellets från garaget. Pyttsan. Det är extremisterna som ställer till det. Som vill att alla ska vara könlösa och gå runt som Eli i Låt den rätte komma in, med en slät bulle där organet ska sitta. Åh vilken underbar värld om vi slapp alla dessa obehagliga skillnader. Lika inför gud och lika mellan benen.

Ska vi inte säga han och hon? Hen? Över min avlidna kvinnokropp med vulva att jag säger hen, höna, till mina barn.

Robine tycker inte att vi ska lägga för stor vikt vid könen, att det handlar om individen. Men varför måste det ena utesluta det andra? Jag är en kvinnoindivid. Mina barn är tjejindivider och en killindivid. Dessa barn har jag med en mansindivid.

Visst kan jag kalla mitt underliv för kukisen eller pittan eller snoppan. Men det förändrar inte det faktum att jag är en tjej. Jag är en tjej, en kvinna, med långa bröst, sladdrig röv och en snippa som göra att jag kan föda fram barn. Jag heter Malin och det passar lite mindre bra på en karl, tycker jag. Men inte skulle jag tycka illa vara om någon kissnödig förälder döpte sin son till Malin.

Kom bara inte och säg att det gör något för jämställdheten.