Hallå singelkillar, läs de här böckerna!

Malin Wollin boktipsar om de bästa tjejfällorna

RELATIONER
Foto: Johanna Reeder
Malin Wollin är bloggare och Wendela-krönikör.

Hallå singelkillar, här kommer ninnananininanana; Dagens boktips. Vill ni ha tjejer, tjejer av min sort, läs då följande typer av böcker:

”Bröd” av Jan Hed. Tänk att dejta en kille som specialbeställer mjöl från en pretentiös kvarn på Gotland för att få till den perfekta surdegen. Mmm. En man med valkiga nävar med intorkad deg intill nagelbanden, vem kan motstå honom?

Alla typer av kokböcker går bra. Ju kladdigare på sidorna desto bättre. Och då utgår jag förstås ifrån att kladdet är matingredienser och ingenting annat. Receptrunkare kan vi klara oss utan.

Vägen till mannens hjärta går genom magen, men det gäller tjejer också.

”Annas örtagård” av Anna Bergenström är också en säker tjejfälla. En kille som drömmer om en kryddträdgård, det kan inte gå fel. Bara ni två och er citronmeliss.

Personligen är jag svag för killar som gillar historia. Joachim läser böcker som man kan använda som badrumspall till barnen. 900 sidor om långa utdragna krig som alla har glömt, 700 sidor om hur länder erövrade varandra och 800 sidor varför det folket vandrade åt det hållet.

Men det gulligaste av allt är ändå killar som vågar visa att de läser kvinnolitteratur. För två år sedan läste Joachim Camilla Läckbergs första bok, Isprinsessan. Nu hade vi ju redan varit tillsammans i sex år vid den tiden, men jag tyckte det var rysligt gulligt. Sedan låg vi sängen och diskuterade Erica och Patriks förhållande en stund.

Så killar, välj böcker som får er att verka mjuka, varma, händiga, romantiska, matälskade och med gröna fingrar.

Det är inte svårare än så.