Nu säger vi ja till ett temabröllop

Hett i år: ett unikt bröllop som speglar parets personligheter

1 av 2
RELATIONER

Är ni smittade av hovets bröllopsyra? Våga satsa unikt om ni ska gifta er i år.

Trenden för 2009 är ett temabröllop som speglar vilka brudparet är.

Nästan allt är tillåtet, bara brudparet själva känner att det är rätt. Festligheterna får gärna genomsyras av parets intressen. Och temat går igen i allt – från inbjudningar till klädsel, mat och musik.

– Bröllopet ska inte se ut som alla andras utan ha en egen touch, säger Anna Fürst, chefredaktör på magasinet ”Allt om Bröllop”.

Vilda västern eller rockabilly kanske passar som tema? Om förlovningen ägde rum i Thailand kanske hela festen ska gå i Sydostasiens tecken? Endast fantasin och budgeten sätter gränser.

Stark trend: vintage

Vintage-vågen som vi har sett i det vanliga modet under de senaste åren har också gjort avtryck i bröllopstrenderna. Till exempel kommer 20-talet starkt och yttrar sig i såväl klännings- och skomode som rött läppstift, stora strassbroscher och blomsterarrangemang.

Temat kan också vara en färg. Här blir svart allt hetare. Exempelvis svarta detaljer på inbjudningarna, en svart-vit bröllopstårta, vita dukar och svarta ljus. Svart blir också mer och mer tillåtet i brudklädseln.

– Vi ser allt mer svarta element, bruden kan till exempel ha ett svart band under bysten. Jag har själv några banbrytande brudar i min bekantskapskrets som vågar sig på svarta detaljer i sin klädsel, säger Anna Fürst.

Det personliga får kosta

Inte heller maten och musiken omfattas av några strikta ramar. Ett par som är verkligt matintresserade kanske bjuder in färre gäster till en lyxig restaurang med god mat och gott vin.

Och det musikälskande paret satsar förmodligen mer krut på ett häftigt band och mindre pengar på maten. En buffé kan vara ett fullgott men billigare alternativ.

– Man avsätter en större del av budgeten till det som är viktigt för en själv och ens personlighet, säger Anna Fürst.