Kvinnornas dröm-man

40 000 kvinnor har sagt sitt i brittisk undersökning

RELATIONER

Han ska ha humor, älska husdjur och vara minst 1,77 m lång.

Helst ska han också ha kort, mörkt hår och blå ögon.

Det visar en undersökning bland 40 000 brittiska kvinnor, uppger Daily Mail.

Foto: AP
Kvinnornas dröm När 40 000 kvinnor får välja är det Jake Gyllenhaal som bäst motsvarar deras dröm-man. Åtminstone utseendemässigt.

Dröm-mannen klär sig i snygga jeans och t-shirt, väger 79 kg och arbetar som läkare eller advokat. Han tjänar mer än 380 000 kronor om året, kör en silverfärgad Mercedes och har en universitetsutbildning i bagaget.

Han har haft tre seriösa förhållanden tidigare, men har aldrig varit gift och har inga barn.

Humor viktigt

Det framgår av de preferenser som 40 000 kvinnliga medlemmar på sajten UKdating.com har matat in. 66 procent av kvinnorna uppger att de vill träffa en man som är vältränad, men ännu viktigare är att han har humor. Han ska också uppskatta ett gott vin, trevliga restauranger och gilla att gå på teater.

Rökare och fotbollsfans göre sig däremot icke besvär.

– Kvinnorna som dejtar på vår sajt vet verkligen vad de vill ha och är inte rädda för att låta männen veta det, säger David Brown, vd för Ukdating.com, till Daily Mail.

– De letar efter en man på samma sätt som de letar efter ett lån – genom att gå till olika sajter, tala om vad de vill ha och jämföra vad som finns därute, fortsätter han.

Grått hår går hem

Utseendemässigt är det skådespelaren Jake Gyllenhaal som bäst motsvarar kvinnornas drömmar, konstaterar Daily Mail. Men loppet är långt ifrån kört för alla dem som inte ser ut som han. 18 procent av kvinnorna föredrar en gråhårig man, 16 procent vill ha en man som är skallig och 11 procent gillar rödhåriga bäst.

En dryg fjärdedel, 28 procent, uppger att det inte spelar någon roll vad mannen i fråga tjänar – men husdjursfrågan är desto svårare att komma förbi. Bara en procent av de tillfrågade kan tänka sig att dejta någon som hatar djur.