Mindre hyckleri nästa år, tack!

RELATIONER
Malin Wollin.

Ett år firar Wendela och ett år firar min bebis, hurra hurra! Wendela hade premiär i Aftonbladet den 13 september och då låg han tungt mot mina läckande bröst och livet var underbart.

Livet är fortfarande underbart och just idag fyller han ett helt år. För ett år sedan var han ny i världen och kunde just ingenting. I dag springer han. Lite som Wendela.

Nyss drog Wendela igång och alla frågade vem Wendela Hebbe var, är det möjligtvis min chefredaktör?

Om jag får önska önska runt i ring önska kostar ingenting så önskar jag att det nya Wendelaåret ska innehålla mer öppenhet och mindre hyckleri.

Så många blir så arga när jag skriver så rätt.

Jag träffar mitt i prick, jag gör gärna det, och i stället för att ta orden till sig och göra något åt situationen blir folk vansinniga och slår ifrån sig och ALLT är mitt fel. Jag är en hjärndöd subba som inte fattar ett skit. Jag lever i en bubbla, jag har vuxit upp i skyddad verkstad, vad vet jag om livet, det riktiga livet.

Alla har det inte så bra som du Malin, hoppas att du råkar ut för något, du borde vara lite mer ödmjuk.

Nej, ödmjuk kan jag vara någon annan gång. Det är inte lite lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt.

Det enda jag vill är att var och en ska ta ansvar för sitt eget liv. Sluta skyll ifrån dig. Det är inte mitt fel att en del är tjocka, att en del skiljer sig. Bli inte arg på mig.

Det bästa vore om jag var en frånskild, tjock, svart, lesbisk, rullstolsburen invandrare med HIV och ADHD. Herregud, jag skulle komma undan med precis allt.

Det är inte lätt att vara ung, smal, välutbildad, medelklass, vit och kärn­familj och tycka till om hur folk borde leva sina liv.

Men trots att jag är så fullkomlig och näsvis så har jag fått så mycket kärlek det här året. Puss och kram alla underbara läsare som mejlar och kommenterar.

Nu är det nya tag. Ny höst, ny vinter, nya ämnen och ny bebis. Skojar bara Joachim. Joachim? Joachim?

FAKTA

Veckans Wow:

WOW! Vad dåliga Sverige var i onsdags. Bästa underhållningen var förmodligen att vända blicken från tv:n och titta på alla sportintresserade (läs män) och se hur hysteriska de blev när vi inte gjorde 7–0 mot Malta. ÅHHH VAD DÅÅÅLIGT kveds det och så gjorde Malta mål på sig själva så att vi slapp. Det blir ett bra VM detta.

Veckans Wärsting:

De skäggiga normännen Tjostolv Moland och Joshua French sitter fängslade i Kongo och får fem dödsstraff var men förstår inte eftersom tolken inte säger någonting. Det låter som min värsta mardröm extra allt. Fängelse, Kongo, dödsstraff, stum tolk. Jäkla sits allvarligt talat. Fattas bara att de får svininfluensan nu, det skulle vara så typiskt.