Hon har mage – att visa upp sig

Läsarna älskar den ”mulliga” modellen

RELATIONER

LONDON. Platt är bara platt.

Här är den nya modellen: Lizzi Miller, 20, visar magen – så som vi glömt att den ser ut.

Foto: Foto: Walter Chin/Glamour
ENORM RESPONS Tidningen Glamour har fått enorm respons på bilden där modellen Lizzi Miller, 20 visar hur en riktig mage ser ut.

Bilden av Lizzi Miller publicerades i septembernumret av den amerikanska tidningen Glamour.

Den hör till en artikel om att vara nöjd med sin kropp och trots att den återfinns först på sidan 194 har den fått enorm respons och gjort att upplagan snart är slutsåld.

En riktig mage

Läsarna älskar bilden och vill se fler normalstora modeller.

– Fotot väcker frågor som om man ens vet hur en riktig mage ser ut längre – annat än den man ser i spegeln, skriver Glamours chefredaktör Cindi Leive på sin blogg.

Hermine Coyet Ohlén som är chefredaktör för svenska Elle blir glad när hon ser bilden.

– Jag tror att den verkligen kan öka självförtroendet hos kvinnor och vi skulle absolut kunna publicera den i Elle. Det handlar om identifikation. Det är ju så här vi ser ut.

Hermine Coyet Ohlén kämpar själv för att designerhusen ska göra kläder som passar lite bredare modeller.

– Men jag får ofta till svar att de inte kan skapa kläder för alla och att en modellkropp är det enda som gäller kommersiellt.

Egen agentur

Vecko-Revyn har tröttnat på att modellerna är så smala. Därför har tidningen precis dragit i gång en egen modellagentur.

Där hoppas de kunna samla tjejer och kvinnor med lite generösare kroppsform till modereportage.

– Alla är ganska less på den platta magen som vi får upptryckt i ansiktet varje dag. Det är en jättepress på unga tjejer och för oss är det viktigt att även förmedla i bild att de duger som de är, säger chefredaktören Louise Bratt.

FAKTA

Lizzi drar storlek 42–44

Lizzi Miller, 20, flyttade från San Jose till New York för att bli modell för tre år sedan. Hon väger 81 kilo, är 180 centimeter lång har storlek 42-44. Lizzie Miller varken bantar eller tränar frenetiskt utan spelar softboll och magdansar när hon känner för det.