Kvinna – dags att komma nu

Orgasmdrottningen lär dig släppa hämningarna och nå klimax

1 av 2 | Foto: Marco Gustafsson
Mita Hugdahl kör buss på dagen och håller orgasmkurs på kvällen.
RELATIONER

Smek, gnid, känn.

Och ta hjälp av alfabetet.

Det är erotikcoachen Mita Hugdahls bästa tips för hur du lär dig uppnå orgasm.

Till vardags kör hon buss i Stockholms tätort. På kvällarna lär hon kvinnor att uppnå orgasm och öka njutningen i sexlivet.

– Mina busskollegor ger mig gliringar ibland, men de vet att jag har ett djup med det jag gör. De är schyssta, säger Mita Hughdahl, 49.

Hon har undervisat i ämnet sedan 90-talet.

– Från början gjorde jag det för att jag var intresserad av sex. Sedan upptäckte jag att jag hade ovanligt lätt att komma och undrade varför så många andra tyckte att det var svårt, säger hon.

Orgasmproblem vanligt

Just jakten på den kvinnliga orgasmen är ett av de vanligaste problemen bland hennes klienter. Ofta ligger flera faktorer bakom, menar Mita. Dels den rent fysiska – många ”känner” inte sina kroppar eller har ”kontakt med sitt sköte”. De vet inte var g-punkten sitter.

– Här behöver man prova sig fram. Alla är olika. Hos en del sitter den precis i slidmynningen, hos andra några centimeter upp på slidväggen. Den är stor som en femkrona och kan vara placerad både till höger och vänster, säger Mita Hugdahl.

En annan pusselbit är den rent mentala. Vissa kvinnor har svårt att känna lust innan disken och tvätten är bortstökad, och vid det laget lägger sig tröttheten som en våt filt över lusten.

– Det fungerar inte att båda är utschasade och tänker att nu, klockan 23, kan vi ha sex.

En tredje förklaring är brist på förspel. Utan upphetsning, ingen orgasm. Många hastar igenom den erotiska uppladdningen och går rakt på samlag. Mannen når klimax, men kvinnan hinner inte med.

– Vi tjejer är som strykjärn – vi tar lång tid att hetta upp, men är varma desto längre, säger Mita.

”Rita alfabetet med tungan”

Hennes bästa tips: ta fram glidmedlet och börja experimentera. Sexleksaker är bra, men var kräsen och välj inte bara första bästa apparat som du hittar på postorder. Kläm och fundera över vilken som skulle passa bäst just för dig. Ett knep är att ta hjälp av oralsex för att öka kroppskännedomen. Låt din partner leta sig fram till de bästa punkterna under din guidning.

– Om killen är osäker på hur han ska slicka kan han rita alfabetet med tungan. Då upptäcker du vad som är skönt och kan säga till exempel att ”jag gillar W mest”. Hittar du ingen favorit, kör igenom alla igen – fast med gemener.

Kvinnans eget ansvar

Orgasmen blir starkare och mer ihållande om du kan koppla av.

– Då går den igenom hela kroppen, i stället för att vara lokaliserad till skötet.

Det är också nyckeln till den beryktade fontänorgasmen.

– När kroppen är tillräckligt upphetsad och avspänd öppnar sig körtlar och det kommer vätska. På vissa kvinnor sprutar det, andra märker bara att det rinner.

Mita Hugdahl är också noga med att poängtera att det är kvinnans eget ansvar att se till att hon njuter under sex.

– Den bördan kan aldrig läggas på mannen, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM