Startsidan / Wendela

”Jag har gråtit, gråtit och gråtit”

Läsarna reagerade starkt på reportaget om de gömda kvinnorna

Vår reporter Åsa Passanisi skrev om de gömda kvinnorna och barnen, de som lever under ständiga hot från sina män och pappor.

Många läsare har hört av sig. Här presenterar vi några av breven.

    Hej Åsa, din artikel om de gömda kvinnorna berörde mig väldigt mycket. Kände att om man kan hjälpa till så vill jag göra det.

Jag har en flicka på åtta år och en pojke på elva. Kan deras urvuxna, hela och rena kläder vara till någon hjälp? Kan leksaker som de tröttnat på att komma till användning?

Hälsningar Eva    Hej Åsa, vilket stark reportage om de gömda kvinnorna. Jag har gråtit, gråtit och gråtit. I morse blev jag och fyra andra mammor stående i hallen på förskolan, alla hade läst ditt reportage... Det är vidrigt att barn och kvinnor ska behöva gömma sig och att politikerna vägrar se.

Jag brukar inte köpa söndagsbilagan men jag kommer göra det i fortsättningen tack vare ditt reportage.

Maja    Hej, jag blev tagen av artikeln med de gömda kvinnorna och barnen i dagens Söndag.

Jag har själv två barn som inte lever gömda, utan tvärtom. Vi har leksaker till övers som vi kan skänka!! Jag har allt från gunga till bilar och små leksaker. Kanske barnen kan få med sig en leksak till sitt nya hem?… Det skär i mitt hjärta att vi har saker i förrådet när det finns de som behöver dem bättre!

Ni kan väl höra av er och skicka en stor kram till Kristina och Jon!

Josefine    Åsa Passanisi, ditt reportage i söndagsbilagan var det viktigaste jag någonsin läst någonsin i Aftonbladet. Nu har jag fått en anledning att fortsätta köpa tidningen. Tillsammans kan vi förändra den här världen. Fortsätt skriv om det som är viktigt så att vi får veta hur verkligheten ser ut. Tack!

Annika    Hej! Jag läste det gripande reportaget om hemmet för de gömda kvinnorna och känner stor beundran för de som tar dessa söndertrasade själar under sina vingar. Kände direkt att jag på något sätt ”vill hjälpa”.

Jag vet att allt är hemligt, men om ni kan förmedla en mejlkontakt med personalen skulle jag bli jätteglad!

Jag har bebiskläder, leksaker samt annat som ligger i skåpen. Det kanske kunde hjälpa någon som ska börja ”nytt liv”?

Tack!Åsa svarar: Tack alla ni som ringt och mejlat med anledning av reportaget om de gömda kvinnorna och barnen förra söndag. Jag blir rörd av er också, av ert mod att vilja hjälpa.

Kristina och Jon får alla mejl som skickas till mig och redaktionen.

De vill samtidigt passa på att tacka er alla för ert engagemang. Ni behövs.

Följ wendela
Om Aftonbladet