Svenska kvinnors sexfantasier

RELATIONER

Ligg dig jorden runt med vem du vill – i fantasin. Svenska kvinnors heta drömmar har sammanställts i en ny bok av författaren Katerina Janouch. Vi bjuder på sju eggande bekännelser.

Foto: xstory
Författaren Katerina Janouch har sammanställt erotiska fantasier.

Inspirerande och överraskande. Så sammanfattar Katerina Janouch arbetet med boken ”Svenska kvinnors hemliga sexuella fantasier”.

– Kvinnor drömmer om andra kvinnor, säger hon.

Gruppsex, en snabbis med grannen eller en trekant i en mörk biosalong? En sexfantasi kan se ut på alla möjliga olika sätt. Författaren och relationsexperten Katerina Janouch bestämde sig för att sammanställa kvinnors hemligaste sextankar till en bok. Hon öppnade ett e-postkonto och spred adressen. Allt eftersom droppade erotiska fantasier in i inkorgen. Helt anonyma. Och väldigt heta.

– Det var en inspirerande och överraskande läsning. Och det slog mig att kvinnor verkligen har ett rikt fantasiliv och avancerade önskemål. Bilden av vad som är manligt och kvinnligt inom sex har förändrats. Kvinnor har lättare att uttrycka sin sexualitet i dag.

Varför fantiserar vi om sex?

– Fantasier hetsar upp oss och får oss att släppa loss. Samtidigt riskerar vi ingenting och det är ett billigt och snabbt nöje. Du kan ligga dig jorden runt med vem du vill om du så behagar.

Är det nyttigt att sexfantisera?

– Jag tror att det är väldigt bra för oss kvinnor! Det får oss att våga testa gränser och ta för oss. Sexuella tabun i tanken skapar mer spänning. Så är det ett utmärkt sätt för att hålla sexlivet inom familjen. Om sexfantasierna är din värsta ”synd”, så låt gå.

Ska man leva ut en fantasi?

– Det beror lite på vad det är för fantasi. Vissa är inte avsedda för att levas ut, de förlorar sin tjusning då. Andra, mer ”vardagliga”, är ämnade för att förverkligas. Det handlar kanske mer om saker man vill göra med sin partner än totala utsvävningar.

Vilken är den vanligaste sexfantasin för kvinnor, tror du?

– Kvinnor drömmer om andra kvinnor, det är den absolut vanligaste sexfantasin, säger Katerina.

ARTIKELN HANDLAR OM