”Go Alexander, go!”

Daniel Pernikliski kan inte annat än tycka att det är en hedervärd insats

RELATIONER
Daniel Pernikliski är Wendela-krönikör.

Först tänkte jag att mannen som sålde ”en chans att bli gravid” till högst bjudande på Tradera måste gå på konstfack, för det låter ju onekligen som ett smart upplägg till ett uppmärksammat examensarbete, eller liknande. Men det gör han inte och då blev jag fundersam.

För om han gör det för de barnlösas rätt till barn, som han säger, borde han göra det gratis eller ha fast taxa och öka maxantalet samlag till fler än tre.

Jag försöker föreställa mig den tomhetskänsla som måste infinna sig efter att man har varit med om en rafflande budgivning på Tradera – vunnit, betalat och sedan legat tre gånger med en total främling, vars kontonummer man lär känna före person, men ändå inte blir gravid.

Det måste ge känslan av onödighet ett helt nytt djup.

Situationen för de som desperat vill ha ett barn men har svårt att få ett, är betydligt lättare att leva sig in i.

Om Tradera är sista utvägen så kanske de inte tvekar, trots att de eventuellt inte tycker om själva idén.

Men ur Alexanders (han heter så) perspektiv rimmar det illa med att försöka tjäna så mycket pengar som möjligt på människor i en desperat situation, samtidigt som han utger sig för att vilja hjälpa dem.

Men så återstår naturligtvis alternativet att han gör det, som han också säger, för debatten – för lesbiska kvinnors rätt att bli föräldrar.

Egentligen kanske det är det mest troliga alternativet, för som affärsidé betraktat är det ju inte särskilt hållbart, och oavsett det ursprungliga syftet blir ju det en automatisk sidoeffekt.

Förutsatt att detta alternativ är det gällande (det enda som får mig att tveka är att han säger att han kanske skulle ha genomfört det, om annonsen fått ligga kvar), kan jag inte annat än tycka att det är en hedervärd insats, och hjälper härmed gärna till på traven.

Så med ovansagda reservationer säger jag: ”Go Alexander, go!”