”Adem uppskattar mig och det jag gör”

Cim, 27, har alltid drömt om att bli hemmafru

Foto: Privat
”Vi lever väldigt enkelt och är helt självförsörjande” berättar Cim om livet med familjen i Turkiet.
RELATIONER
Foto: Amber Grimfalk
Cim, 27, lämnade Sverige för Turkiet.

Huddingetjejen Cim Vezirogru, 27 har alltid drömt om att bli hemmafru. För två år sedan gick drömmen i uppfyllelse – hon träffade Adem och flyttade till hans by Korgan i Turkiet.

– I början var folk skeptiska, men nu är det många som förstår att jag har valt det liv jag verkligen vill ha. I Sverige är det svårt att träffa män som vill ha en hemmafru. Adem uppskattar mig, det jag gör och det jag vill med mitt liv.

Dagarna i den Turkiska byn skiljer sig rejält från livet i Cims hemort Huddinge. I början fick hon kämpa med kulturskillnaderna och den stundtals tuffa vardagen.

– Turkiet är så annorlunda jämfört med Sverige. Vi bor tillsammans med Adems mamma och hans sex syskon. Vi lever väldigt enkelt och är helt självförsörjande.

Cims sysslor består bland annat av att ta hand om Adems småsyskon, sköta om familjens djur och jordbruk, samt att laga mat.

– Att fixa med maten tar mycket tid. Vi äter ofta och det står nästan alltid en kastrull och puttrar på spisen.

Cim tycker att hennes liv i Turkiet gjort henne starkare och mer självständig än tidigare.

– Jag kan överleva på en spik om det är så (skratt).

Några tankar på att flytta hem till Sverige har hon inte.

– När jag och Adem får barn vill jag att vi ska bo här, i alla fall under förskoleåren. Jag vill ta hand om mina barn själv och låta dem delta aktivt i familjelivet. Barnen här har inga tv-spel eller annat som stör, alla hjälps åt med det som behöver göras på gården, även barnen.

Lever ni jämlikt?

– Ja, det tycker jag. Adem fattar alla stora beslut men han rådfrågar alltid mig och han är mån om att jag ska trivas och ha det bra. Självklart städar han och lagar mat också.

FAKTA

Cim Vezirogru

Ålder: 27.

Familj i Turkiet: Maken Adem, svärmor Hava, Adems sex syskon och en stor övrig släkt.

Gör: Hemmafru. Adem är mångsysslare.

ARTIKELN HANDLAR OM