Bygg din egen sexpyramid

Så lägger du grunden för lusten

1 av 2 | Foto: Anders Lindberg
Aftonbladet Söndags sexrådgivare Malena Ivarsson.
RELATIONER

Sugen på en lösning som får lusten att spira?

Det senaste för att sätta fyr på de romantiska eldarna är att bygga en egen sexpyramid. Genom att förstå de olika delarna kan du hitta ny glädje i sängkammaren.

– Man kan använda pyramiden och visa sin partner att just det här känner jag för, säger Söndags sexrådgivare Malena Ivarsson.

Att vi ska få i oss alla näringsämnen från kostcirkeln är inget nytt. Men det är inte bara i matväg vi vinner på att variera oss. Genom olika sorters sex minskar vi inte bara tristessen i sängen – det finns en mängd andra fördelar:

– Det tillgodoser dina fysiska och känslomässiga behov, tillåter dig att uttrycka olika delar av din personlighet och gör det möjligt för er att växa sexuellt som par, säger sex- och relationsterapeuten Ian Kerner till brittiska magasinet Self, som var först ut med den nya trenden.

Hitta balansen

När du bygger din egen sexpyramid gäller det att hitta balansen genom att rangordna utifrån hur de olika delarna passar dig.

Vilken typ av lustfylld näring krävs för att du ska hålla dig sexuellt levande? Är det viktigaste att få känna tillit och närhet? Lägg då den biten längst ner i pyramiden.

Mer omväxlande sexliv

När du använder tipsen från de sex olika byggstenarna, tänk på hur din egen livssituation ser ut. Snabbisen kanske ligger närmare basen för en stressad småbarnsmamma, medan den möjligen hamnar närmare toppen hos en singel. Oavsett hur just din mix ser ut kan pyramiden förhoppningsvis hjälpa dig att få ett omväxlande, tillfredsställande och mer hälsosamt sexliv.

Cecilia Rindbäck Vangbo