Jag ska köpa ut – när barnen är 18

RELATIONER
Foto: Johanna Reeder

Jag har varit väldigt ungdomsfull. Full av ungdom och barndomens barskåp med ägglikör, fin whiskey och hemgjord slånbärslikör.

Det har gått bra för mig, jag har inte blivit våldtagen, har inte hamnat i fyllecell eller ens behövt bli fyllehämtad.

Jag har druckit en hel del. Men jag lever ju. Jag har familj och jobb och betalar väldigt mycket skatt och är inte alkoholist. Då gör det väl ingenting att jag drack när jag var tonåring?

Men jag har haft tur.

Jag har inte hamnat i livsfarliga situationer. Jag har inte vaknat med byxorna i en knölig hög bredvid mig och all billig mascara över kinderna.

Visst kan man springa omkring och leka med alkohol och visst kan det gå bra ändå.

Men så blir det inte för alla.

Alkohol i späd ålder leder till tyngre droger, högre krav på berusning.

Jag minns så väl den där känslan av hur skönt det var att vara destruktiv. Fuck you, nu röker jag, minns jag att jag tänkte. Som om jag straffade hela världen genom att röka mig svart och olycklig på insidan. Och hur blir man lättast destruktiv på kort tid? Alkohol.

Fuck you, vad full jag ska bli nu, tänkte jag och halsade i nittio grader med fingrarna hårt pressade över näsan.

Vem var det som skulle fuck off? Jag minns inte ens längre. Kanske var det jag som skulle fuck off. Fuck off, fuck me, fuck you Malin. Och så mådde man lite bättre när man fick leka vuxen och bli full och tramsa omkring med en Camel light i mungipan.

Mina barn ska inte dricka alkohol. Jag bryr mig inte om vad någon säger. Fuck you med ert ”Det funkar inte så, de kommer dricka mer om du förbjuder dem”.

Jaha, men hur mycket kommer de att dricka om de inte får gå ut och inte har en spänn på fickan?

Tycker ni att jag är jobbig? Lyssna på det här:

När mina barn fyller arton år så tänker jag köpa ut till dem.

Om mina barn är välartade unga vuxna på sin artonårsdag så ska jag gladeligen bjuda dem på vin. Om de får jobba, betala räkningar, gifta sig och rösta i politiska val så ska de få dricka vin till maten som vi andra.

Jag begär så lite. En nykter ungdom och jag litar på dig. Lyssnar du på mig så ska jag visa dig exakt hur mycket jag litar på dig när du är myndig.

Skål – men först då.

FAKTA

Veckan WOW!

Bonden Janne hånglar med två tjejer samtidigt. Det är fullt upp på gården och det smarta vore kanske att ringa in en avbytare för att hålla reda på tjejerna. Och är det bara jag som undrar vem som egentligen tar hand om djuren när Janne ligger i en skogsglänta och fumlar med bh:n?

Veckans Wärsta!

Av någon anledning ska det grävas i vad vi har att göra med Tiger Woods och hans affärer. Inte ett skit. Men vi läser så ögonen blöder. Och varför ska det skällas på media när det står utom allt rimligt tvivel att Tiger kunde besparat sin familj detta genom att låta bli att RAMLA MED PENISEN FÖRE IN I ANDRA KVINNOR.