”Han lät för bra för att vara sann”

Sandra googlade dejten – allt stämde

RELATIONER

Först var han hemlighetsfull, sedan trodde Sandra Axeldahl, 21, att killen hon träffat på nätet skröt.

– Jag brukar aldrig googla dejter, det känns taskigt. Men den här gången var jag tvungen.

Och till hennes förvåning: lyxbilarna, strandvillan och vattenskotern var inget påhitt.

Foto: PRIVAT
Sandra, 21, googlade dejten.

De hade pratat ganska mycket både på telefon och via MSN, Sandra Axeldahl, 21, och killen hon fått kontakt med via Mötesplatsen.

– Jag gillar ju fart och äventyr, så jag frågade till exempel vad han hade för bil. Men han bara gick vidare och pratade om något annat. Han verkade lite hemlighetsfull men ville väldigt gärna ha en dejt, säger Sandra Axeldahl.

Men så småningom började han berätta. Och då hette det att han hade två Porschar, en vattenskoter och bodde i en flott strandvilla.

– Då undrade jag om han försökte överdriva, om han ljög. Så jag kollade upp honom på nätet.

Allt stämde

Och allt stämde. Killen var VD för ett företag och adressen visade att strandvillan också fanns i verkligheten.

– På Transportstyrelsen kollade jag bilarna och det stämde. Och så hittade jag en bildblogg där det fanns bild på honom på vattenskoter.

Lugnade av att han inte ljög för henne gick Sandra Axeldahl med på att träffas. Någon kärlek blev det inte – men de blev goda vänner.

– Jag förstår att han inte berättade från början. Jag tror att det finns många tjejer som skulle vilja dejta honom. Och han ville väl fånga intresset innan han började dra in sina bilar och hus, säger Sandra Axeldahl.

Fortfarande singel

Sandra är fortfarande är singel – men googlar inte sina dejter.

– Inte bara för en dejt, det känns creepy. Jag vill inte komma till en dejt och veta lite för mycket om killen, säger hon.

Dessutom finns risken att man kommer med fel uppfattning.

– Om han inte själv stått som ägare på bilarna, om de varit registrerade på pappan till exempel, då hade han ju kunnat berätta sanningen och jag ändå trott att han ljög. Det är inte säkert att man får fullständig information på nätet, säger Sandra Axeldahl.