”Skolpersonal ska lära våra hjärtegryn om riskerna”

Malin Wollin tänker inte oroa sig över farligheterna på internet. Skolan ska ansvara för att barnen inte råkar illa ut online

Foto: Stefan Jerrevång
RELATIONER

Jag har varit beredd på det livsfarliga nätet där barn fastnar och blir lurade till diverse hemskheter i ett par år nu. Snart slår det till det där lömska vidvärlda internätet.

Nu är min äldsta dotter ett skolbarn. Hon sätter sig ibland framför min Mac och provar min ritplatta eller spelar på Bolibompawebben.

Jag vet inte riktigt hur det skulle gå till när hon hamnar i ett pedofilnätverk. Jag är hennes mamma. Det är min dator. Jag bestämmer. ”Gå inte in på hemskheter hjärtat”. Klart.

Vi bor precis intill en femtioväg där alla kör i sjuttio. Det är så lätt hänt att springa ut i den gatan. Men det är faktiskt ännu lättare att låta bli.

Jag tänker inte hetsa upp mig själv och upptäcka en ny värld av hot och död och farliga män. Jag har nog med mina mardrömmar om bebisar i djupa brunnar och bilar som råkar backa över småbarn.

Härmed överlåter jag kunskap om netikett och säkerhet till mina barns skola. Skolpersonal ska bildas i internet för barn och de ska sedan sprida sina kunskaper över våra små hjärtegryn så att de kan skydda sig själva. För vi föräldrar kan inte både laga mat, trösta den som är ledsen och vara www.

Jag tänker inte oroa mig för internet. Jag har lock att lägga över brunnar.