Sex med exet bättre än med nuvarande partner

Så många hade bättre sex med sitt ex än med sin nuvarande partner

RELATIONER

Fantiserar du om att rulla runt i sänghalmen med ditt ex? Lugn, det gör många. Det visar en undersökning från norska sajten kk.no.

Enligt undersökningen tycker nästan hälften av oss att sexet i tidigare relationer var bättre än i den nuvarande relationen. Så många som 40 procent säger sig att haft bättre sex med sitt ex än med sin nuvarande partner. Men kan det vara minnet som spelar oss ett spratt?

– Det tar tid att lära sig älska med en annan människa. Ofta lämnar man en trygg relation, där sexet kanske fungerade, men andra saker haltade. Människan är disponerad som så att vi ofta selekterar minnen och kunskap, så att goda saker kan höjas upp och idealiseras.

Dock att ingen fara är skedd. Och sex med din nuvarande partner kan antagligen bli lika bra som med din förra. Det viktigaste är att för sig själv fundera på vad i det förra förhållandet och sexuella relationen som man uppskattade så mycket.

– Prata med din partner och visa vad du gillar. En relation måste utvecklas, och jobbet sker inte per automatik, säger Linn Heed och tillägger:
– Två personer måste tillsammans åstadkomma utveckling och förändring. Bra sex, handlar om kommunikation. Att våga berätta vad man gillar.

ARTIKELN HANDLAR OM