”Jag vet inte vem det är mest synd om”

Daniel Pernikliski undrar om det är mest synd om kvinnan – eller de trakasserande idioterna, för att skillnaden mellan dem och neandertalarna är hårfin

RELATIONER
Daniel Pernikliski är Wendela-krönikör.

Jag har ofta undrat vad det blir av de som en gång varit riktigt snygga.

Alltså de som mer eller mindre har levt på att vara snygga och kanske inte varit så bra på någonting annat.

Eller kanske snarare aldrig prövat, eller fått chansen att vara bra på någonting annat, därför att vara snygga liksom har blivit deras grej – en stor del av deras identitet.

Det kan handla om modeller eller andra som halkat in på jobb där företaget ansett det viktigt med en vacker person på någon viss position.

Borde inte ålderdomen tära hårdare på dem?

Minsta förändring av kroppen måste ses som ett förfall av hela ens person, därför att man så starkt blivit förknippad med yta.

Vad finns kvar sen?

Men så finns det ju de som verkligen har lyckats bli bra på någonting och bara råkar vara snygga.

Ålderdomen kanske blir lite mildare mot dem, därför att ytan utgör en mindre del av deras person, men för dem kan skönheten, rent yrkesmässigt, bli en stor belastning.

De har ett jobb där man egentligen inte behöver vara snygg, men kan aldrig vara säkra på om skönheten har hjälpt dem att få det jobb de har.

En ful person på samma position kan vara tryggare i att den har blivit anställd tack vare sina yrkesmässiga kvalifikationer.

En kvinna i USA har fått sparken därför att hon ansågs ha distraherat sina manliga kollegor, genom att vara för attraktiv.

På grund av sin kurvighet blev hon gång på gång uppmanad att klä ner sig.

Andra regler blev gällande för henne än för hennes mindre kurviga kvinnliga kollegor.

Trots att hon verkligen försökte klä sig professionellt blev det för svårt för cheferna att hantera sina sexuella drifter.

Om kvinnan talar sanning vet jag inte vem det är mest synd om egentligen.

Henne för att hon har behövt stå ut med att jobba med trakasserande idioter, eller de trakasserande idioterna, för att skillnaden mellan dem och neandertalarna är hårfin.