Här kan fula få snygga barn

Spermabanken där bara vackra människor får donera

RELATIONER

Vill du vara säker på att få vackra barn? Nu startar dejtingsajten beautyfulpeople.com en ägg- och spermabank för föräldrar som bara kan tänka sig snygga och attraktiva barn, rapporterar tidningen Daily Mail.

Foto: Colourbox

Den kritiserade dejtingsajten Beutyfulpeople.com tillåter bara snygga människor att hitta kärleken på deras sajt. Feta eller fula personer godkänns inte som medlemmar.

Nu går dejtingsajten vidare i sin kamp för fler vackra människor. De startar en ägg- och spermabank som till och med fula personer får använda sig av om de har genetiken emot sig. Men bara godkända medlemmar får donera.

Tvekade inför fula kunder

600 vackra barn har fötts av föräldrar som träffats genom dejtingsajten och nu kan även människor som inte uppfyller medlemskraven använda dejtingsajtens genpool, rapporterar Daily Mail.

– Först tvekade vi inför att erbjuda tjänsten till fula personer. Men alla, även fula, vill föda vackra barn och vi kan inte vara så själviska med vår attraktiva genpool, säger Robert Hintze, grundaren till sajten och spermabanken till Daily Mail.

Dejtingsajten anser sig själv sålla ut agnarna från vetet. Den beskriver sina medlemmar som ”leoparder och gazeller” i jämförelse med andra dejtingsajter som beskrivs som en ”djungel av flodhästar och vårtsvin”.

För feta för medlemskap

Det gäller att hålla måttet. Nyligen stängdes femtusen medlemmar av från Beutyfulpeople.com. De hade gått upp i vikt under julen. Och lika hårda skönhetkrav är det för att få lämna egg och sperma.

– Ett bra utseende är en av de viktigaste egenskaperna som föräldrar vill att sina barn ska ha, säger Robert Hintze till Daily Mail och tillägger:

– Vi är alla mer öppna och tillmötesgående mot attraktiva människor, och vem som helst skulle vilja att sitt barn hade så många fördelar som möjligt.

Hjälp att få vackra barn

James Frederiksen, en av dejtingsajtens medlemmar, har deltagit i fertilitetsforumet och är intresserad av att donera sperma. För honom är det inga konstigheter, berättar han för Daily Mail.

– Jag är från Norge och där är det väldigt vanligt att unga friska män donerar sperma. Jag vill göra vad jag kan för att hjälpa andra att få vackra bebisar, säger han.

Robert Hintze berättar att efterfrågan på ägg och sperma är stor eftersom de som bidragit till genbanken är så väldigt snygga. Han liknar medlemmarna vid bland annat makarna Brad Pitt och Angelina Jolie. Han är medveten om att genbanken är kontroversiell.

– Det ligger i människans natur att vilja vara tillsammans med människor de finner attraktiva och ha barn med dem, säger han till Daily Mail och fortsätter:

– Vi säger inte att skönhet är den enda viktiga egenskapen. Intellekt är också viktigt, så Mensa kanske också kan göra något liknande med människorna i deras databas.