”Visst blir du lycklig om du har pengar”

Malin Wollin är även lycklig över små detaljer som en kille hon är kär i, tre friska barn, fina vänner, en älskad släkt och ett roligt jobb

Foto: Stefan Jerrevång
RELATIONER

På väg hem från morgonens simskola hör jag på ekots tiosändning att ”den så viktiga reporäntan” höjs från 0,25 till 0,5 och jag kramar ratten lite hårdare.

0,25 hit eller dit låter ju som ekonomin i lilleputtarnas land men trots att jag inte klarade matte B så förstår jag att det är en höjning med det dubbla, och det kan ju inte vara bra.

Bra för Sverige, visst, men vad händer med alla statustörstande svenskar som har köpt hus för tre miljoner trots att de jobbar som brevbärare och sjuksköterskor?

Vi klarar oss, vi bor i ett billigt område och skulle klara en höjning på tio procent utan att sälja ungarna.

Men hur blir det med alla de som inte hoppade av budgivningen i tid?

Vi bor nästan gratis, vi har pengar över och ja, det gör mig lycklig.

Det gör mig lycklig eftersom jag känner mig trygg och kan koncentrera mig på annat än att jaga pengar.

Jag är också lycklig på grund av små detaljer som en kille som jag är kär i, tre friska barn, fina vänner, en älskad släkt och ett roligt jobb.

Men visst blir du lycklig om du har pengar.

Men allra lyckligast är de som är kära och jättefattiga och bor i en kall vindsvåning i Paris och lever på kärlek och vin.

Men det är en annan text.

Ps. Varför heter det egentligen reporäntan? Jag tror att finansfolket uppfinner konstiga ord för att hålla befolkningen i schack.